Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дефинитивна одлука: У Алексинац стиже 450 миграната

rssBookmark and Share

Алексинац 06.03.2017 Јужна Србија Инфо

Мирјана Миленковски из УНХЦР-а је доставила званичну потврду да ће 15. априла почети са радом прихватни центар за мигранте у Алексинцу, пишу Алексиначке вести.
Капацитет прихватног центра ће бити 450 миграната, а отварање се очекује 15. априла

Илустрација
Илустрација

"Капацитет прихватног центра ће бити 450 миграната. Отварање центра се очекује 15. априла." истиче саговорница Алексиначких вести..

За сада нема детаља колико ће лица радити у овом прихватном центру и која је структура потребна, али се зна да су потребни волонтери.

"Заинтересована лица која желе да волонтирају у прихватном центру могу се јавити Комесаријату за избеглице Републике Србије, који ће бити надлежан за рад прихватног центра у Алексинцу", додаје Миленковски.

Како је долазак миграната и безбедносна претња, за очекивати је и долазак једног вода Жандармерије у Алексинац. За сада овакве информације нису доступне

.Министар Вулин је приликом недавног боравка у Алексинцу рекао да ће се све радити уз сагласност и договор са локалном самоуправом.

Коментара: 1


#   Алексинац   Александар Вулин   мигранти  УНХЦР  прихватни центар  Мирјана Миленковски
@VulinAleksandar @▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-3)

    exalex, 08.03.2017:
    ovo nece proci bez incidenata na zalost, aleksincani se organizuju kao da okuipator ili vanzemaljci da dolaze... kao invazija da predstoji... malo mesto, mala svest, a jak ego... tamo svi kukaju kako nema posla i cekaju da im posao neko da, zamiliste sada kako se istresati frustracije na migrantima.


[ Додај коментар ]