Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Детаљне информације о томе шта ради за викенд, а шта не

Bookmark and Share

12.03.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Влада Србије, на предлог Кризног штаба усвојила је нове мере за сузбијање епидемије, које се односе на предстојећи викенд. Од понедељка, ученици виших разреда основних школа прелазе на онлајн наставу, док се за ученике средњих школа овај вид наставе продужава и на наредну седмицу. Вакцинација ће се одвијати без прекида.

Фото: Јужна Србија Инфо архива
Фото: Јужна Србија Инфо архива

Како се наводи у саопштењу Владе, донета је одлука да од петка, 12. марта од 21 час до понедељка, 15. марта у 6 сати ујутру буду затворени сви угоститељски објекти (кафићи и ресторани), све продавнице (осим продавница прехрамбене делатности), козметички и фризерски салони, салони лепоте, кладионице, коцкарнице, дечије играонице, теретане, спортски објекти.

Током викенда биће дозвољен рад апотека, ординација, лабораторија, стоматолошких и ветеринарских ординација, трговинских објеката у којима се врши продаја прехрамбених производа, киоска и трафика, као и бензинских пумпи у обављању делатности продаје горива.

Рад ће бити дозвољен и објектима и радњама у којима се пружају услуге које не захтевају дуготрајно присуство корисника и у којима је контакт ограниченог трајања, попут обућара, стаклорезаца и кројачких радњи.

Дозвољен је и рад ресторана и барова у оквиру хотелских и других категоризованих смештаја, али искључиво за госте који имају пријављен боравак у том смештају.

Током викенда ће смети да раде и спортски објекти за припрему и одржавање регистрованих такмичења у оквиру националних спортских савеза.

Из Владе напомињу да шалтер продаје хране у ресторанима, као ни шалтер продаја кафе и пића у локалима на шеталиштима нису дозвољени.

"Надлежни органи, инспекцијске службе и комунална полиција вршиће строгу контролу поштовања епидемиолошких мера током викенда и Влада Републике Србије и овим путем још једном позива на поштовање свих епидемиолошких мера и апелује на личну одговорност свих грађана", истиче се у саопштењу.

Како се наводи, ове мере уводе се ради заштите здравља становништва и свођења социјалних контаката на минимум али до коначне победе над пандемијом потребан је допринос свих појединаца у друштву.

Вакцинација против заразне болести ковид 19 одвијаће се без прекида по унапред утврђеном плану, тако да нове мере ни на који начин не угрожавају процес имунизације.


#   тржни центар   апотека   продавнице   комунална полиција   бензинска пумпа   угоститељски објекат   привремене мере   кризни штаб   Коронавирус
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима