Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Досадашња искуства станара и управника зграда

rssBookmark and Share

Ниш 30.10.2018. Јужна Србија Инфо

У Регионалној привредној комори у Нишу јуче је одржан састанак представника Нишавског управног округа, ресорних већника Града Ниша и професионалних управника стамбених зграда, о проблемима и притужбама грађана који живе у објектима за колективно становање.

Досадашња искуства станара и управника зграда

Између осталог, на састанку је указано и на неразумевање грађанства према финансијским обавезама за функционисање стамбених зграда, комуналним проблемима, сарадњи са Електродистрибуцијом, као и предузећим Ниш станом, Обједињеном наплатом и комуналним предузећима.

Договорен је састанак у Нишавском управном округу са свим надлежнима у локалној самоуправи у циљу решавања проблема грађана.

"То је био врло занимљив, а превасходно врло важан састанак професионалних управника стамбених зграда у Нишу са ресорним већницима Ниша, директором Ниш стана и Нишавским управним округом у Регионалној привредној комори.

Искуства, примере добре праксе из Ниша спремне су да прихвате и остале локалне самоуправе нашег Округа", рекла је Драгана Сотировски, начелница Нишавског окуга.

Она додаје да ће следећи састанак је у Округу бити одржан за десетак дана, са директорима вазних градских и републицких предузећа, ресорних вечника Ниша, председницима градских општина, начелницима локалних и републицких инспекцијских служби, комуналне полиције, Сектора за ванредне ситуације и наравно, професионалних управника зграда, на коме ће бити разговарано о проблему инвестиционог одржавања зграда, права и обавеза станара до права и обавеза "домаћина" зграда".


#   Ниш   Драгана Сотировски   Братислав Вучковић   Регионална привредна комора   Обједињена наплата ЈКП   Нишстан ЈП   станари   Нишавски управни округ   управник зграде   стамбене зграде
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима