Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ЕУ уложила 2,8 милона евра у изградњу Хирушког блока у Врању

rssBookmark and Share

Врање 05.12.2017. Јужна Србија Инфо

Шеф Делегације ЕУ у Србији, Њ.Е. Сем Фарбрици са градоначелником др Слободаном Миленковићем, замеником градоначелника Ненадом Антићем и директором Здравственог центра Драганом Величковићем обишао је радове на изградњи Хируршког блока.

ЕУ уложила 2,8 милона евра у изградњу Хирушког блока у Врању

Том приликом, градоначелник је подсетио да је изградња овог блока почела још 2002. године, али да је због недостатка финансијских средстава прекинута 2012. 

,,Захваљујући средствима Европске уније, Владе Републике Србије и Владе Швајцарске, јуна ове године настављени су радови. Очекујемо да ће бити завршени у наредних дванаест до четрнаест месеци и да ће град Врање, али и цео Пчињски округ добити објекат какав је примерен и неопходан у 21. веку. Веома сам захвалан ЕУ на средствима које је определила за завршетак овог капиталног објекта“, додао је Миленковић. 

Амбасадор Сем Фабрици истакао је да је ЕУ за реконструкцију овог блока издвојила 2,8 милиона евра и да очекује да ће радови бити завршени у планираном року. ,,ЕУ је поносна што учествује у реализацији оваквог пројекта, који ће користити грађанима. Порески обвезници ЕУ издвајају годишње за Србију износ од 200 милиона евра, како би помогли у достизању европских стандарда. Веома сам задовољан што део тих средстава одлази за град Врање“, рекао је Фабрици.

Коментара: 0


#   Врање   ЕУ   Пчињски округ   Слободан Миленковић   Град Врање   Хирушки блок   Здравствени центар Врање   Сем Фабрици
@FabriziSem @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима