Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градоначелник Ниша: Морамо подићи ниво безбедности у граду

rssBookmark and Share

15.02.2014. Блиц

Поводом окупљања више хиљада Нишлија у центру града због свирепог убиства Вука Стоиљковића, градоначелник Ниша Зоран Перишић одржао је вечерас ванредну конференцију за новинаре

Градоначелник Ниша: Морамо подићи ниво безбедности у граду

Поводом окупљања више хиљада Нишлија у центру града због убиства Вука Стоиљковића, градоначелник Ниша Зоран Перишић одржао је вечерас ванредну конференцију за новинаре, на којој је изјавио да подржава грађане који позивају на „савест, свест и морал“.

- Као родитељ и као градоначелник желим да изјавим саучешће породици убијеног младића, а уједно морам да кажем да сам уз грађане који су се данас окупили на мирном протесту. Обећавам да ћу тражити да полиција спроведе превентивне конторле, локали не смеју радити прековремено, а пиће се не сме точити малолетницима. Сви који не поштују закон морају бити кажњени, рекао је Перишић.

Градоначелник Ниша додао је да се на само једној трафици код Тврђаве у току летњих фестивала прода пун комби пива, те да се контроле око продаје алкохола морају спровести.

-Тражићу од свих надлежних органа, од судства, од полиције, комуналне полиције, да уведу контроле, да нам се овакве ствари не би дешавале. Вука Стојиљковића више нема, најтеже је његовим најближима, иако га нисам познавао морам да кажем да сам дубоко потрешен што је један млад живот угашен и овекве ствари не смемо више дозволити, додао је Перишић.

Он је нагласио да се у протеклој ноћи догодила два инцидента, паљење аутомобила и тућча оца и сина на прослави 18.рођендана.

– Какав год проблем да имате, постоје институције у држави, само не смете да дозволите да вас понесу осећања, било због алкохола или нечег другог и да посегнете да угасите нечији живот. Као градоначелник обећавам да ћу дати све од себе да повећам безбедност у граду, закључио је Перишић.


#   градоначелник   полиција   убиство   протест   Зоран Перишић   Вук Стоиљковић   паљење аутомобила
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима