Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градоначелник тужио „Јужне вести“, тражи пола милиона динара одштете

rssBookmark and Share

12.09.2015.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић тужио је портал „Јужне вести“ и тражи пола милиона динара одштете за „интензивне душевне болове, због повреде части и угледа“.

Градоначелник тужио „Јужне вести“, тражи пола милиона динара одштете

Перишића је увредио текст „Спасић: Власт украла паре радника ЕИ“ коме је бивши шеф преговарачког тима за Електронску индустрију Радиша Спасић изнео је тврдњу да је „150 милиона динара из фонда Електронске индустрије, којима је могао да буде исплаћен део заосталих зарада радницима ове фирме, неко украо“.

Спасић је оптужио градоначелника Зорана Перишића и државног секретара Министарства финансија и привреде Ивицу Којића да су „учествовали у крађи пара“ из тог Фонда. Тачније, Спасић сматра да је тај новац преусмерен у градски буџет, а да је то “предложио и реализовао неко на релацији Перишић – Којић и тиме украо паре електронаца“.

Градоначелник Зоран Перишић је тада данима одбијао да коментарише Спасићеве тврдње, а три дана касније је на сајту Града објављено саопштење у коме се тврди да новац из Фонда Електронске индустрије није уплаћен у буџет Ниша.

Редакција портала ову тужбу је оценила као „притисак на медије“ и поднела је Вишем суду у Београду своје аргументе да нису својим писањем увредили градоначелника.


#   Зоран Перишић   тужба   медији   ЕИ Ниш   Радиша Спасић   Јужне вести
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима