Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хиљаду грађана на протесту због насиља у Нишу (Фото)

rssBookmark and Share

01.03.2014. Танјуг

Грађани Ниша данас су се трећи пут окупили у центру Ниша на протесту са кога је упућена порука да насиље мора бити заустављено и "да сви који су умешани у убиство студента медицине Вука Стоиљковића 10. фебруара ове године морају бити приведени правди и закону".

Хиљаду грађана на протесту због насиља у Нишу (Фото)

Окупљеним грађанима на Тргу краља Милана обратио се Зоран Јовановић, ујак убијеног студента медицине у парку Светог Саве, који је рекао да су захтеви грађана непромењени, а то значи да јавност и породица буду правовремено и потпуно обавештени о истази и току судског процеса поводом тог убиства које је било повод широке кампање грађана у Нишу и другим градовима Србије против насиља.

Јовановић је рекао да породица подржава став заштитника грађана Саше Јанковића који је на претходном протесту рекао "да независност у раду не значи и неодговорност".

Деда убијеног Вука, Вита Стољковић рекао је да породица жели само правду и да убиство буде правилно окарактерисано од надлежних.

Вуков деда који је радио као просветни радник, рекао је да раније међу вршњацима овако свирепих случајева није било.

Дешавало се да младићи направе испад, па и да се побију, "али све је то било у границама омладинског несташлука".

"Ми нисмо раније имали такве проблеме, јер је фамилија била чврста", казао је Стоиљковић.

Он је додао да има родитеља који не схватају да није довољно да њихово дете само порасте, већ да морају и да га васпитају.

"Само васпитан човек користи својој породици и друштву", поручио је дада убијеног Вука.

Окупљени грађани, којих је било мање у односу на претходна два одржана скупа, организовали су на крају шетњу до Полицијске управе и Палате правде у Нишу која је протекла мирно.

Окупљени су носили тарнспаретнт на коме је писало "Ако вам је добро онда ништа. Вук Стоиљковић (1992 - 2014)".

Како је најављено, грађани ће наставити са окупљањем у центру града, а сваке вечери до 40 дана од убиства студента, палиће свеће на месту његовог убиства у парку Светог Саве.


#   убиство   протест   насиље   Зоран Јовановић   Вук Стоиљковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима