Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хладни радијатори у Нишу

rssBookmark and Share

24.10.2014.

Хлади радијатори у Нишу.
На Копаонику је измерено 17 центиметара снега, а снежни покривач на Златибору је висок 16, у Сјеници 13, а на Црном Врху четири центиметра.

Без грејања су овога јутра и делови Ниша. Од јуче 10.000 Нишлија није имало грејање.

Јутрос се неки делови повремено укључују. Још није лоциран квар.

У Нишу у већини домаћинстава која имају даљинско грејање данас су радијатори топли, изјавила је Милена Павловић из нишке Топлане.

"Током ноћи отклоњен је квар у топловодном систему. Само делови пет улица у центру Ниша немају грејање због тога што систем још није профункционисао у потпуности, што је уобичајено на почетку сваке грејне сезоне", изјавила је Павловићева.

Нишлије су се смрзавале на температури од свега два степена, јер се обећања директора „Топлане“ Слободана Максимовића да је све спремно за грејну сезону нису обистинила. Грађани су кивни што проблеми нису решени током лета и што тада нису извршене све битне поправке.

- Тачно је да имамо проблема најпре на топлани „Југ“, која греје трећину корисника у Нишу, потом на топлани „Мајковски“, а било је позива грађана и из стамбених зграда из других делова града, са факултета, као и из школа и обданишта. Проблем је у цурењу гаса и наше екипе ужурбано раде на томе да се кварови санирају. Радимо по приоритетима и молимо људе да пријављују само веће хаварије. Верујем да ће за десетак дана комплетно стање бити санирано - рекла нам је Милена Павловић, менаџер „Градске топлане“.

Разумевање грађана за тренутно стање тражио је и директор Максимовић, који је прекјуче на локалној телевизији наговестио да нема довољно гаса. Он је нагласио да је Нишлијама „боље да се греју помало, али дуже, па да грејања ипак има, а не да се енергенти утроше за три дана“.

Неколико зграда и тржни центар Зона 3 немају грејање због тога што им је, због неплаћених рачуна, искључена струја.

 

 

У Србији је јутрос најхладније на Копаонику, где су у седам часова измерена минус четири степена и у Сјеници где је температура ваздуха износила минус три степена. На Копаонику је измерено 17 центиметара снега, а снежни покривач на Златибору је висок 16, у Сјеници 13, а на Црном Врху четири центиметра.


#   тржни центар   Градска топлана ЈКП   Топлана   Слободан Максимовић     Милена Павловић   даљинско грејање   без грејања
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима