Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

100 хиљада непријављених евра на Прешеву

rssBookmark and Share

Прешево 20.06.2020. Јужна Србија Инфо

Упркос сталним апелима да се новчани износи већи од 10.000 евра пријављују приликом уласка у нашу земљу, путници то, из њима знаних разлога, не чине и тако ризикују да остану без великих свота новца.

100 хиљада непријављених евра на Прешеву

 Само у протекла два дана цариници су на прелазу Прешево открили неколико таквих случајева и запленили око 100.000 непријављених евра.

У првом случају је 19. јуна 2020. године за детаљну контролу на излазној страни Прешева издвојен „мерцедес бенц“ белгијских регистарских ознака, којим је сам путовао 64-годишњи држављанин Белгије турског порекла.

Он је рекао да нема ништа да пријави осим личног пртљага, што се испоставило као нетачно, јер су цариници након тога у мотору аутомобила, филтеру за климу и у ладици између возачког и сувозачког седишта пронашли 57.000 евра, од чега је путнику враћен дозвољени износ, док ће се о остатку изјашњавати надлежни суд.

Дан раније се на овом истом прелазу десила слична ситуација, осим што је аутомобилом „мерцедес бенц“ немачкe регистрацијe путовао брачни пар турских држављана. Они су такође негирали да имају било шта за пријављивање, да би цариници потом у рукохвату на задњем седишту аутомобила пронашли 44.000 непријављених евра, од чега је супружницима одмах враћено 20.000 евра, док је остатак привремено задржан.


#   Прешево   царина   кријумчарење   девизе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима