Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бивши полицајац убио младића

rssBookmark and Share

Доњи Љубеш 26.11.2007.

Бивши полицајац убио младића
Убијен у кући бившег полицајца

У недељу касно по подне у алексиначком селу Доњи Љубеш у породичној кући Ненада Живковића, пронађен је мртав Александар Миловановић (33), из Алексинца. Полиција је издала кратко саопштење у којем се наводи да је у току оперативан рад на утврђивању околности овог догађаја и да је по налогу истражног судије тело преминулог пребачено у Завод за судску медицину у Нишу, где ће бити обављена обдукција. Истражни судија Бошковић рекао је за „Политику” о досадашњим налазима:

– На глави и по телу Александра Миловановића утврђене су бројне велике повреде за које се претпоставља да су узрок смрти. У свим просторијама куће Ненада Живковића, који иначе има пребивалиште у Алексинцу, пронађено је много крви и трагова што наводи да је смрт наступила после обрачуна или најблаже речено велике туче. За сада, међутим, нисмо у могућности да кажемо ко је учествовао у тучи са трагичним завршетком јер је истрага на самом почетку.

У Доњем Љубешу сазнали смо да је убијени Александар Миловановић, иначе без посла и занимања, често долазио у ово моравско село са Ненадом Живковићем, некадашњим припадником МУП-а Србије. Живковић је због склоности алкохолу најпре био суспендован, а потом и искључен из састава полиције. Обојица су, рекли су нам мештани Доњег Љубеша, виђани у селу под великим дејством алкохола претходних дана.

Т. Тодоровић

http://www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=49039



БИВШИ ПОЛИЦАЈАЦ УБИО МЛАДИЋА!

Ненад Живковић (33) из Доњег Љубеша ухапшен због сумње да је на смрт претукао Александра Миловановића (33) из Алексинца

Бивши полицајац Ненад Живковић (33) из Доњег Љубеша ухапшен је због сумње да је на смрт претукао Александра Миловановића (33) из Алексинца! Злочин се догодио у недељу по подне у кући Ненадове мајке у селу Доњи Љубеш код Алексинца. Живковић је после злочина звао Хитну помоћ и рекао да је пријатељу позлило, али су лекари по доласку обавестили полицију јер су посумњали да је Александар убијен ударцима у главу!

Ненадова мајка Гордана у време убиства, у недељу око 15.20 часова, била је у комшилуку. Она тврди да Александра Миловановића није познавала.

МИЛОВАНОВИЋ СЕ БАВИО ЗЕЛЕНАШЕЊЕМ?

Према незваничним информацијама, Александар Миловановић је новац који је добио продајом стана позајмљивао уз камату. Засад нема информација да је осумњичени Живковић био један од његових дужника.

- Не знам шта се десило јер у том тренутку нисам била код куће. Из моје куће се није чуло ништа неуобичајено. Видела сам да долази возило Хитне помоћи и тек тада сам сазнала да се у нашој кући нешто страшно десило. Тог Александра не познајем, нити знам шта је било између њега и мог сина. Заиста не знам да ли су Ненад и Александар били у свађи одраније - каже за Пресс Гордана Живковић, и додаје:

- Мој син је једно време радио у полицији, а касније се бавио разним пословима, најчешће на грађевини. Све остало што сам знала рекла сам инспекторима.

Рођаци осумњиченог причају да је Ненад незгодне нарави, нарочито када попије.

- Воли да попије и тада се сукобљава с људима. Мада смо рођаци, код нас није долазио месецима, баш из тог разлога - наводи Ненадова родбина.

Како Пресс сазнаје од извора блиских истрази, Живковић је позвао Хитну помоћ, наводећи да је његовом пријатељу позлило. Међутим, када су лекари стигли, утврдили су да је Александар мртав, а због сумње да је у питању насилна смрт обавестили су полицију.

- На Александровој глави биле су видљиве повреде, било је очигледно да је брутално претучен - прича за Пресс извор близак истрази.

Саша Бошковић, истражни судија Окружног суда у Нишу, који је обавио увиђај, саопштио је да још није утврђена природа повреда од којих је Александар преминуо.

- Младић је имао видљиве повреде главе, за које је утврђене да нису причињене оружјем већ вероватно неким предметом или рукама. Тело преминулог пребачено је на Институт за судску медицину ради обдукције, након чега ће се тачно знати како је наступила смрт - казао је за Пресс Саша Бошковић.

О убијеном Миловановићу у Алексинцу се не зна много. Мада му је адреса у личној карти била улица Кнеза Милоша 56, комшије кажу да је он тај стан продао и да се не зна где је од тада боравио.

- Миловановић је живео са мајком до њене смрти, а онда је продао стан. Није имао стални посао, а два пута је осуђиван због тешких крађа - каже за Пресс извор близак истрази.

Полиција још није саопштила да ли је осумњиченом одређена мера задржавања, а током јучерашњег дана кућу у којој се догодило убиство обезбеђивали су полицајци, у очекивању увиђајне екипе.

Д. КОЦИЋ, Извор: ПРЕСС
Бивши полицајац Ненад Живковић (33) из Алексинца убио је познаника Александра Миловановића (33) због 1.000 динара! Како Пресс сазнаје, Миловановић је у понедељак требало да се таксијем превезе у манастир Поганово, у којем је намеравао да се замонаши. Међутим, новац који је наменио за пут потрошио је дан раније са Живковићем у кафани. Живковић је обећао да ће му вратити паре јер су отишли у кафану на његов наговор, али је после свађе дошло је до туче у којој је Ненад на смрт претукао Александра!

Познаници Александра Миловановића, званог Кепа, кажу да је он последњих година тешко живео и да се бавио сакупљањем картона и секундарних сировина.

- После смрти мајке продао је стан у центру Алексинца и отишао у Француску. Међутим, тамо су га буквално продали другови јер је многима позајмљивао новац. Иако је дао много пара није успео да среди папире за боравак у Француској, па је депортован у Србију. Вратио се без динара - каже за Пресс познаник Александра Миловановића, и додаје:

- Није истина да се бавио зеленашењем. Потпуно је пропао, почео је да пије и да „гута" лекове. Радио је повремено и за локалне криминалце, а био је хапшен у полицијској акцији „Сабља".

Наш саговорник каже да је Александар недавно одлучио да се замонаши у манастиру Поганово. Преко једног пријатеља договорио је одлазак у овај манастир.

- Данима је сакупљао новац и ове недеље је требало да иде у манастир. Шокирали смо се када смо чули да је убијен - прича саговорник Пресса.

М. Н., таксиста из Алексинца, каже за Пресс да је са Миловановићем договорио да га за 1.000 динара превезе до манастира.

- Александар ми је рекао да се о његовом боравку у Поганову договорио са тамошњим игуманом. Међутим, како се он није појавио у манастиру, игуман ме је позвао и питао шта је са њим. Рекао сам му да је Александар убијен - прича М. Н., и додаје да осумњиченог Живковића познаје само из виђења и да не зна откуд он и Александар заједно.

Како Пресс сазнаје, тело Александра Миловановића нико није преузео, па ће сахрану организовати Центар за социјални рад.

Ненад Живковић приведен је јуче истражном судији Окружног суда у Нишу због сумње да је у недељу у кући своје мајке у Доњем Љубешу код Алексинца убио Миловановића. Обдукција је показала да је несрећни младић брутално претучен и избоден у врат, највероватније ножем. На врату жртве пронађени су и у трагови дављења!

- Жртва је имала неколико тешких рана по лицу и телу. Обдукцијом је констатована и убодна рана нанета оштрим предметом у пределу врата и прелом више ребара. Судско-медицинско вештачење ће показати која је од ових повреда изазвала смрт, као и када је убиство извршено - рекао је Небојша Петковић, руководилац Одсека за сузбијање општег криминалитета Полицијске управе у Нишу.

Живковић је саслушан у полицији, након чега је приведен истражном судија.

- Утврђено је да су и жртва и осумњичени били пијани. Међутим, шта је био повод сукоба који је довео до трагичног исхода још није сасвим јасно - рекао је наш саговорник.

Оно што се засад зна је да су се у суботу увече Александар и Ненад срели у Алексинцу и да су одатле отишли у Доњи Љубеш, где су преноћили. Према наводима полиције, лекаре је позвала Ненадова мајка Гордана. Они су на основу прегледа леша установили да је у питању насилна смрт и позвали полицију.

ИЗБАЧЕН ИЗ ПОЛИЦИЈЕ

Познаници бившег полицајца Ненад Живковића кажу да је он склон алкохолу и преке нарави, због чега је и остао без посла у полицији. Његова мајка Гордана потврдила је да је Ненад био без сталног посла и да се издржавао радећи на грађевини. Међутим, она наглашава да не зна шта се десило у њиховој кући између Александра и Ненада.


Д. КОЦИЋ, Извор: ПРЕСС
http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?id=24686

БИВШИ ПОЛИЦАЈАЦ УБИО ПОЗНАНИКА?

Због убиства Александра Миловановића (33) из Алексинца, чији је леш пронађен пре три дана у кући Гордане С. у селу Доњи Љубеш, полиција је ухапсила полицајца Ненада Живковића (33), сина власнице куће у којој је извршен злочин. Он се с Миловановићем, дан пре него што га је убио, срео у граду и одвео га својој кући, а мотиви убиства још увек нису познати.

Живковићева мајка Гордана С. рекла је новинарима да се њен син није често виђао с убијеним Миловановићем и да није била присутна у време убиства. Комшије наводе да је Живковић раније био запослен у полицији, али да је тренутно био без посла, највероватније због тога што је био склон алкохолу и насилничком понашању.

Обдукција, која је обављена на нишком институту за судску медицину, показала је да је Миловановић имао више нагњечења и раздеротина по лицу и телу, неколико сломљених ребара, једну убодну рану у пределу врата, прелом пођезичних костију, повреду хрскавице у вратном делу кичме и више повреда унутрашњих органа, потврдила је нишка полиција.

Убијени Миловановић је, иначе, био родом из Алексинца и живео је у стану у улици Кнеза Милоша број 28, али је после смрти родитеља продао стан и није имао сталну адресу. Претпоставља се да је новац који је добио од продаје стана давао на зајам уз камату, и тако се издржавао, јер није имао стално запослење, а како незванично сазнајемо, био је и добро познат органима гоњења и два пута осуђиван због тешких крађа.

http://www.kurir-info.co.yu/clanak/kurir-28-11-2007/bivsi-policajac-ubio-poznanika


#   полиција   телевизија     манастир   Центар за социјални рад   истражни судија   без посла   Доњи Љубеш   Завод за судску медицину   Институт за судску медицину   Ана Живковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима