Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Чивас", "Џони" и "Абсолут" на Градини

rssBookmark and Share

Градина 17.07.2018. Јужна Србија Инфо

Цариници су у сарадњи са полицијом 14. јула 2018. године, на излазу граничног прелаза Градина, спречили кријумчарење скоро 50 флаша жестоких пића које су биле сакривене у две путне торбе.

"Чивас", "Џони" и "Абсолут" на Градини

Прекршај је откривен у „мерцедес бенцу“ турских регистарских ознака којим су из Келна у Немачкој ка Турској путовала тројица немачких држављана турске националности.

На питање царинских службеника да ли имају нешто да пријаве, путници су одговорили одрично, али је детаљан преглед аутомобила показао супротно.

Том приликом су цариници у две путне торбе, од којих је једна откривена у дубини гепека, према седишту, а друга у простору за резервну гуму, открили скривени садржај.

Реч је о 48 флаша жестоких алкохолних пића које су биле умотане у новински папир.

У торбама се налазило: 26 флаша вискија (23 „џони вокера“, два „чивас регала“ и једна флаша шкотског вискија „димпл голден селекшен“), 21 флаша ракије „јени“ и једна вотке “абсолут“.

У свим чланицама ЕУ, као и у земљама које су кандидати за чланство, примењује се иста или слична регулатива, према којој је лични пртљаг ослобођен од плаћања увозних дажбина и под њим се подразумева роба (у разумној количини) за личну употребу, која је путнику неопходна за време путовања.

Путници се често интересују за то колико акцизне робе смеју да носе са собом, а када је реч о алкохолним пићима, та категорија се односи само на путнике старије од 18 година и у већини земаља подразумева 1 флашу жестоког пића или 2 флаше вина.

Коментара: 0


#   алкохол   Градина   царина  кријумчарење  виски
@
[ Додај коментар ]