Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дечак везао пса за ауто и вукао га улицама Житковца

rssBookmark and Share

Алексинац 01.11.2017 Алексиначке вести, Телеграф

Дечак (13) из алексиначког села Прћиловица везао је свог пса за очев ауто, а затим га возио улицама Житковца наочиглед ужаснутих пролазника.

Фото: Фејсбук (Ј.П.)
Фото: Фејсбук (Ј.П.)

Девојка, очевидац стравичног мучења животиње је пријавила догађај полицији, али с обзиром на то да малолетник има мање од четрнаест година, избегао је било какву одговорност за оно што је урадио.

Фото: Фејсбук (Ј.П.)

Емилија Јевтић, очевидац злостављања пса каже да је била згрожена призором којем је била сведок.

- То се десило 28. октобра око 17 сати у време када сам се враћала из посете другарици. У улици Драгољуба Аврамовића приметила сам бели "опел", а пажњу ми је привукло то што је са места возача изашао дечак. Отворио је пртљажник аута и извадио пса, везао му је конопац око врата, а други крај је привезао за ауто.

Фото: Фејсбук (Ј.П.)

- Питала сам га зашто то ради, а он ми је одговорио да је то његов пас и да се не мешам. Запретила сам му да ћу га сликати на шта је он казао да га за то није нимало брига. Сео је у ауто и кренуо ка Горичкој улици вукући по асфалту јадну животињу која је цвилела – описује нељудско мучење пса Емилија.

Фото: Фејсбук (Ј.П.)

Девојка је слике послала својој мајци, Милени Пантовић, која је власник прихватилишта за напуштене животиње, а затим злостављање пријавила полицији.

- Апелујем на надлежне да пса одузму дечаку јер се не може говорити о власничкој животињи с обзиром на то да није чипована. Не знам шта се са јадном животињом даље десило, јер сам у полицији чула да је жива али сам од неких дечака који познају малишана који је мучио, сазнала да је преминула од повреда - рекла је Милена.

Полиција је потврдила овај догађај и саопштила да је обавештено Више јавно тужилаштво Центар за социјални рад.

Д.Р, Телеграф, Алексиначке вести

Коментара: 2


#   Алексинац   пас  Центар за социјални рад   Житковац   насиље   Прћиловица   животиње  малтретирање  Милена Пантовић  Емилија Јевтић
@▲ ▼ [+][-]


  • (+2) (-)

    Mira, 01.11.2017:
    Uzas sad pas a sutra ce tako i sa zivim ljudima. Ima li to dete roditelje ako je on maloletan neka odgovaraju oni jer su roditelji odgovorni za decu do punoletstva.

  • (+2) (-)

    Vlada, 01.11.2017:
    Derište u popravni dom.


[ Додај коментар ]