Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Владичин Хан: Касирка премлатила пљачкаша

rssBookmark and Share

Владичин Хан 31.12.2017. ОК радио

У току ове недеље у селу Житорађе догодило се неколико пљачки, а у једној од њих је девентаестогодишња продавачица одбранила је пазар од лопова који је у њу уперио пиштољ.

Милица Ђорђевић. Фото: С.Тасић/ОК Радио
Милица Ђорђевић. Фото: С.Тасић/ОК Радио

Серија пљачки почела је од кафане „Шајкача“, која се налази на средини пута између Хана и Сурдулице у селу Житорађе, затим је опљачкана оближње гасна пумпа на излазу из села, а у ноћи између среде и четвртка маскирани разбојник је покушао да узме Пазар у продавници „Сека“. Но међутим, више него храбро, понела се продавачица Милица Ђорђевић, која каже да је приликом напада прво мислила да се неко шали с њом.

- Разбојник је имао маскирано лице и капуљачу, ушао је на врата, уперио пиштољ у мене и почео да виче: „Дај паре, дај паре“. Ја сам мислила да се неко шали и зеза на мој рачун, али он је понављао једно те исто. Ја сам бранила касу и почела сам да га ударам по рукама, да зовем газду и тражим помоћ, а разбојник је убрзо побегао, што се види и на сигурносним камерама. Тек касније, схватили смо да је пиштољ био уствари играчка - прича Милица.

Она на овом послу ради последњих неколико месеци и каже да није била свасна шта се догађа, као и да је реаговала инстиктивно.

Један од опљачканих у Житорађу је и Предраг Искреновић, власник кафане „Шајкача“. Њему су лопови украли пазар из касе, као и добровољне прилоге које су гости остављали за изградњу цркве.

- У току ноћи су пајсером развалили врата, узели су 70.000 из касе, плус 20.000 динара из кутије за добровољне прилоге, што ме је посебно погодило. Пријавили смо полицији и сад очекујемо да их похапсе, јер је ово већ постало нечувено - каже Искреновић. Иначе, на само стотинак метара, како од ове кафане, тако и од радње у којој је провалник тражио пазар, крајем јула ове године убијен је Предраг Перић, бизнисман из Сурдулице, чији убица још није откривен.

ОК радио


#   Владичин Хан   пљачка   Житорађе село   ОК Радио   Предраг Перић   Милица Ђорђевић
@okradio_rs @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима