Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

КРИО ДРОГУ У ГАЋАМА: Стражари открили двојицу дилера у затвору у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 27.11.2015. Блиц

Осуђеник Казнено-поправног завода у Нишу Д. М. ухваћен је при покушају да у затвор прокријумчари 14 таблета "суботекса", сакривених у шавовима доњег веша!

Фото. НТВ
Фото. НТВ

Таблете "суботекс" користе се као заменска терапија за одвикавање наркомана од дроге, али је изричито забрањено поседовање и коришћење мимо прописаног медицинског третмана, а поготово у затвору.

- Реч је о осуђенику који је у затвор и дошао због продаје дроге па се сумњало да би могао да покуша да настави да се бави тиме и током издржавања казне - сазнаје "Блиц".

Таблете му је, како се сумња, доставила ванбрачна супруга приликом посете у „љубавној соби“, у којој осуђеници имају права на интимне тренутке са изабраницама.

- Служба обезбеђења КПЗ у Нишу је одлично обавила посао па су таблете нађене ушивене у доњи веш који је затворених обукао - каже наш извор.

КП завод је, како сазнајемо, обавестио полицију о заплени па ће кривичну пријаву добити и осуђеник, али и жена која му их је доставила.

Друга заплена за месец дана

Ово је већ други случај откривања и заплене недозвољених таблета у нишком затвору у протеклих месец дана.

Затворски стражари открили су 30.октобра код осуђеника Е. Ш. 28 таблета „тродона“, јаког аналгетика које је намеравао да прода другим осуђеницима.

И он је у затвор доспео због продаје дроге али је због доброг владања добио повољнији статус тако да је из затвореног прешао у полуотворени део КП завода.

- Осуђеник је откривен после дужег оперативног рада затворске службе. Таман што је прешао у полуотворени део, после двадесетак дана, код њега пронађене таблете које осуђеници не смеју да поседују и да их користе на своју руку - прича наш извор.

Осим кривичних пријава које ће поднети полиција против осуђеника Д.М. и Е.Ш., против њих ће у затвору бити покренути и дисциплински поступци. То значи да ће изгубити досадашње погодности, као што је Е.Ш. био у полуотвореном делу, већ ће бити пребачени у Одељење посебног надзора (ОПН), својеврсни притвор у затвору.

Прошле године један осуђеник је ухваћен приликом покушаја да пакетић са таблетама унесе у затворени део КП завода тако што га је сакрио у анални отвор, али је одведен у КЦ Ниш на преглед.

За таблету плаћају и 10.000 динара!

Таблете „тродона“ на црном затворском тржишту продају се по 500 динара за комад, док "суботекса" достиже цену и до 10.000 динара по таблети.

То значи да би заплењена количина од 14 таблета "суботекса" унутар затворских зидина вредела 140.000 динара, али је служба обезбеђења и овај пут предупредила дилера.


#   Ниш   полиција   дрога   скривање   осуђеник   КПЗ Ниш   таблете   Д.М.   љубавна соба   доњи веш  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима