Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лимар настрадао након пада са крова

rssBookmark and Share

31.05.2017. М.К. Народне новине, Белами, Јужна Србија Инфо

Нишлија Бора Лазаревић (65), задобио је јуче смртоносне повреде од којих је убрзо преминуо у нишком Клиничком центру, након што је пао са поткровља куће у улици Борислава Николића Серјоже 37 у насељу Пантелеј.

фото: Белами
фото: Белами

Трагедија се догодила у 11.10 сати, када се несрећни човек омакао са висине од око 12 метара и пао у двориште. С обзиром на то да је још увек давао знаке живота, хитна помоћ га је превезла до болнице, али је упркос напорима лекара, преминуо у 11.55 сати.

Љубиша Јанковић, син власнице куће где се трагедија догодила, каже да су мајстори тек почели да раде када је Бора пао.

- На кући су радила тројица мајстора тесара и Бора са зетом. Није прошло ни пола сата како су се попели на кућу, сестра Снежана им је тек скувала кафу, када је Бора пао. Нико није видео тренутак пада, нити се чуо било какав звук све док Снежана није крикнула када је угледала тело у дворишту. Човек је још био жив, позвали смо Хитну помоћ али све је било узалуд – прича Јанковић.

БОРИ ПОЗЛИЛО ПРЕ ПАДА?

За сада се не зна да ли се лимар оклизнуо или му је позлило, због чега је пао са поткровља. Ова могућност се не искључује, с обзиром на то да нагло отопљење, како наводи Хитна помоћ, не погодује хроничним болесницима.

Оно што такође упућује на могућност да је човек пао услед здравственог проблема, је то што нико од присутних није чуо било какав звук, пре него што су га затекли на земљи. 

Истиче да су сви веома погођени трагедијом.

- Та кућа је двадесет година била без крова. Жеља мог покојног оца је била да се радови доврше. Мајка се толико радовала када је најзад скупила новац за кров и олуке, звала ми је усред ноћи да ми се похвали да су купили материјал. Бору знам, комшије смо, њега смо ангажовали јер смо пријатељи, годинама се помажемо. Много нам је тешко што је овако погинуо- казао је Јанковић.

Породица покојног лимара који је живео недалеко од места трагедије у улици Илинденској 69, шокирана је несрећом. Најтеже је Борином зету Зорану Стојиљковићу, јер је био са њим када је настрадао.

- Радио сам на другој страни крова, када се то догодило, тако да ништа нисам ни видео ни чуо, све док та жена није вриснула. Када сам погледао одозго у двориште, видео сам га како лежи на земљи. Још је био жив, али ми је одмах било јасно да је тешко повређен. Шокирани смо, био је вешт лимар, радећи тај посао је и пензију стекао-прича зет настрадалог.

Полиција је обавила увиђај у сарадњи са надлежним тужилаштвом.


#   Клинички центар Ниш   Хитна помоћ   смрт   ПУ Ниш   Љубиша Јанковић   грађевински радник   лимар   Бора Лазеревић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима