Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лончар обишао повређене у Бугарској – једно дете оперисано, а родитељу ампутирана нога

rssBookmark and Share

Димитровград 15.08.2022. РТС, Јужна Србија Инфо

Министар здравља Златибор Лончар рекао је после обиласка повређених у несрећи у Бугарској да нема преминулих. Обишли смо сву децу и одрасле и разговарали са њима. Оперисано је једно дете, као и још један родитељ коме је урађена ампутација ноге, рекао је Лончар. Возачу аутобуса одређен је притвор од 24 сата и вероватно ће бити подигнута оптужница, саопштио је бугарски МУП, преноси БТА.

РТС Screenshot
РТС Screenshot

Министар Лончар, који је са својим колегом из Бугарске обишао повређене који се налазе у болници у Старој Загори у Бугарској, истиче да је разговарао са децом и одраслима и да се оперисано дете осећа добро.

"Једно дете има повреде главе и биће пребачено у Софију на даље праћење, а вероватно и оперисано дете ће бити, такође, пребачено у Софију на даље лечење", нагласио је министар.

Лончар је рекао за РТС да се та два дечака од 10 и 11 година налазе у интензивној нези, да је дечак од 10 година имао операцију ноге и да је добро, а да други дечак има више повреда од којих је доминантна повреда главе и они ће бити пребачени у Софију на даље лечење.

"Осталима који су у болници биће урађене анализе и њих ће санитетима пребацити до границе где ће их сачекати наши и довести у болницу", истакао је министар.

Демантовао је прве информације које су се појавиле да је возачу аутобуса ампутирана нога и појаснио да је реч о једном родитељу.

Лончар је најавио да ће бити организован превоз за децу која су добро након што пунолетни буду дали изјаве, како не би кретала родбина по њих и не би правили додатне проблеме.

Према његовим речима, група деце и родитеља који се добро осећају требало би да крену ка Србији у току дана.

Очекује да двојица дечака која су теже повређена и још двојица одраслих буду пребачени у Србију у наредним данима, када то њихово стање дозволи. 

Он је захвалио свима који су се ангажовали у Бугарској како би деца и одрасли из Србије били адекватно збринути после несреће.

Возачу аутобуса одређен притвор 24 сата

Возачу аутобуса из Србије који се у недељу увече преврнуо на ауто-путу у Бугарској када је повређено више особа и деце одређен је притвор од 24 сата и вероватно ће бити подигнута оптужница, саопштио је бугарски МУП, преноси БТА.

Министарство унутрашњих послова је саопштило да је узрок или људска грешка или технички проблем.

Тестови возача аутобуса били су негативни на алкохол и дрогу.

До саобраћајне несреће највероватније је дошло због људске грешке, саопштило је тужилаштво на конференцији за новинаре.

Истражитељи сматрају да је возач аутобуса из неког разлога изгубио концентрацију, због цега је аутобус слетео са пута у јарак и нашао се у јарку. 

Осморо деце и четворо одраслих је повређено када је српски аутобус упао у јарак и преврнуо се на ауто-путу за Софију у Бугарској.

Међу повређенима је највише деце, која су, како је потврдио, углавном чланови фолклорног ансамбла ЈУ-ЛИРА из Батајнице.

Деца су се враћала са фестивала у Несебару и са њима су били њихови родитељи.

Узрок несреће се још не зна, али према сведочењу једне путнице, аутобус је слетео с пута у тренутку када се возач нагнуо да спусти седиште сувозача, како би на њега сео родитељ са дететом коме је позлило.

Да подсетимо..

Аутобус српске регистрације преврнуо се у Бугарској – 12 повређених, међу њима и деца


#   саобраћајна незгода   Димитровград   деца   Софија (Бугарска)   Бугарска   Златибор Лончар   фолклор
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима