Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Малчански берберин“ уложио жалбу на доживотну робију

rssBookmark and Share

Ниш 12.04.2021. Нишке вести, јужна Србија Инфо

Милена Стојановић, адвокат бранилац по службеној дужности Нинослава Јовановића (48) из Малче који је 5. јануара осуђен на доживотну робију због отмице и силовања дванаестогодишње М.К. из Сувог Дола, изјавила је данас да ће поднети жалбу на првостепену пресуду.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Стојановић је казала да ће поднети жалбу због „битне повреде одредаба кривичног поступка, повреде кривичног закона и погрешно и непотпуно утврђеног чињеничног стања“.

Стојановић је на завршном рочишту најавила подношење жалбе након пријема пресуде, тако да жалба не представља изненађење. Пресуду доживотне робије Јовановићу је изрекла судија Вишег суда Тамара Савић, по окончању суђења које је трајало тачно годину дана од када је отмичар ухапшен на гробљу у Малчи.

Отмица се догодила 20. децембра на путу до школе у Брзом Броду, а девојчица је пронађена десет дана касније у селу Пасјача.

Психијатријским вештачењем у Специјалној затворској болници у Београду установљено је да је Јовановић све време отмице и бекства био урачунљив. До доношења правоснажне пресуде отмичар ће бити у притворској јединици Казнено-поправног завода у Нишу.


#   Ниш   виши суд   отмица   жалбе   Нинослав Јовановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима