Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Међарац окривљен за крвави обрачун у центру Ниша

rssBookmark and Share

Дољевац 27.09.2015.

Нишка полиција, према још званично непотврђеним информацијама, трага за Зораном Љубићем (46) из Пуковца због сумње да је извршио кривично дело убиства у покушају.

Указивање прве помоћи избоденом Нишлији | Фото: Д.М.
Указивање прве помоћи избоденом Нишлији | Фото: Д.М.

Нишлија З. А. (33) избоден је у суботу око један сат, испред кафића на Тргу Републике у центру града. На њега је нож потегао, према још званично непотврђеним информацијама, Зоран Љубић (46) из Пуковца, рођени брат председника општине Дољевац Горана Љубића Међарца, пише портал Нишке вести.

З. А. је са више убодних рана на грудном кошу и стомаку збринут у Ургентном центру Клиничког центра у Нишу. Лекари кажу да у стабилном стању и да није животно угрожен.

Полицијска права у Нишу саопштила је да су њени припадници, по овлашћењу заменика основног јавног тужиоца у Нишу, извршили увиђај на месту догађаја и да интензивно трагају за осумњиченим, због постојања сумње да је извршио кривично дело убиство у покушају.

Крвавом обрачуну у центру Ниша је, како сазнајемо, претходила свађа која је избила у једној кафани, а потом и туча између неколико мушкараца.

Када су ишали напоље, наставили су да се туку, а онда је севнуо и нож. Осумњичени Зоран Љубић је затим са места сукоба побегао у непознатом правцу.

– Изводени мушкарац је успео некако преко парка да стигне до зграде Скупштине града, где је пао на тротоар – прича један од очевидаца овог сукоба.

Зорана Љубића прошле године потраживала је полиција од 9. априла до 18. септембра, када се предао. Тада му је одређен кућни притвор уз електронске мере надзора.

Он се, као власник и директор предузећа „Водоградња“, сумњичио да је са још 11 особа учествовао у махинацијама у којима су буџети Србије и Дољевца оштећени за 40 милиона динара, због чега је за њим била расписана и потерница.

Рођени брат председника општине Дољевац Зоран Љубић је био ухапшен крајем августа 2013. са још тројицом радника због насилничког понашања и угрожавања безбедности.

Они су се тада сукобили са власником друге сепарације песка, због права на ископ. У угоститељском објекту „Умба“ у Дољевцу, осумњичени Зоран је са својим радником наставио са претњама и напао оштећеног Предрага С., и задали му више удараца.

 


#   полиција   Дољевац   Горан Љубић   Зоран Љубић   животно угрожен   кућни притвор   Нишке вести   Међарац   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима