Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На Градини заплењен златни накит вредан готово 23 хиљаде евра (ФОТО)

rssBookmark and Share

Градина 16.08.2021. Јужна Србија Инфо

Цариници су, у сарадњи са полицијом, 13. августа 2021. године на граничном прелазу Градина, открили и запленили непријављен златни накит чија је укупна вредност процењена на износ од готово 23.000 евра.

На Градини заплењен златни накит вредан готово 23 хиљаде евра (ФОТО)

Накит је откривен на улазу у Србију, када је на ред за редовну контролу пристигао аутомобил ''Opel Vivaro'' немачких регистарских ознака којим је седам путника путовало из Бугарске ка Немачкој.

slika 2

Возилом је управљао 38-годишњи бугарски држављанин, чија је супруга била међу путницима.

Након што су на питање службеника сви одговорили да немају ништа да пријаве, уследила је детаљна контрола која је то демантовала.

slika 3

Наиме, у торби која се налазила иза возачевог седишта, за коју се као власник пријавила возачева супруга, међу личним стварима, откривено је и 760 грама непријављеног златног накита спакованог у више пластичних кесица.

slika 4

Највише је било прстења – чак 18 комада, потом 16 златних наруквица, 5 пари минђуша, 2 привевеска за косу, 5 огрлица, неколико наруквица и једна огрлица од вештачких материјала са детаљима од злата, али и једна плетена огрлица са дукатима тешка чак 266 грама.

slika 5

Након откривања непријављеног златног накита, возачева супруга је изјавила да је реч о породичном накиту, што свакако не може бити разлог за непријаву. Добро је познато су драгоцености врста преносивих средстава плаћања, те да се као такви, једнако као и новац у готовини, морају пријавити при преласку границе.

 

slika 6Фото Управа царина Републике Србије

Непријављивање већих количина накита и других драгоцености, повлачи са собом ризик да вам он буде привремено или трајно одузет. Истовремено, као што се то догодило у овом случају, ризикујете да вам и аутомобил буде задржан, уколико вредност откривених драгоцености прелази једну трећину вредности возила у коме су кријумчарене.


#   Градина   царина   злато   Гранични прелаз   златан накит
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима