Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На Градини заплењено злато вредности веће од четири милиона

rssBookmark and Share

Градина 28.01.2019. Јужна Србија Инфо

Цариници су у сарадњи са полицијом 25. јануара 2019. године, на улазу граничног прелаза Градина, запленили више од килограм златног накита вредности веће од четири милиона динара.

На Градини заплењено злато вредности веће од четири милиона

Када је комби „мерцедес спринтер“ бугарских регистарских ознака који се кретао из Бугарске ка Немачкој стигао на ред за контролу, сви путници и возач су царинским службеницима рекли да немају ништа да пријаве.

Цариници су ипак одлучили да обаве детаљан преглед путника и комбија и нису погрешили, јер су том приликом у џеповима возачеве јакне и џемпера две путнице открили три замотуљка са златним накитом, код свакога по један, док је још једна путница непријављени садржај сакрила у грудњак.

Међутим, то није било све, јер је и прегледом комбија уочен тајни товар – још два замотуљка са скривеним садржајем, који су пронађени између боца са водом у картонској кутији.

„Главну реч“ међу кријумчарима у комбију водио је 47-годишњи возач, јер је код њега пронађено највише накита највеће вредности, како у џепу јакне, тако и сакривеног у комбију.

Ради се о 700 грама злата: 18 прстенова, 18 огрлица, 14 наруквица и пет пари златних минђуша укупне вредности око 2,5 милиона динара.

Такође, код 50-годишње путнице пронађено је скоро 250 грама златног прстења, наруквица, ланчића и минђуша вредности веће од 850.000 динара, док је код друге, старости 24 године, откривена иста количина накита вредности готово 900.000 динара, а поред накита, пронађена су и три пара кончаних рукавица са елементима злата и два златна привеска.

То, међутим, није било све, јер је још 11 златних наруквица вредности око 200.000 динара пронађено у грудњаку 42-годишње бугарске држављанке.

Све три путнице и возач су цариницима рекли да су се упутили у Немачку на свадбу, те да су накит понели како би даровали младенце, што их не ослобађа одговорности, јер су били у обавези да пријаве драгоцености које носе са собом.


#   Градина   царина   кријумчарење   злато
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима