Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Намештали тендер за пиротску болницу

rssBookmark and Share

Ниш 01.10.2019. РТС

Нишка полиција ухапсила је одговорно лице Опште болнице у Пироту због постојања основа сумње да је извршио кривично дело трговина утицајем и одговорно лице предузећа "Гросис" д.о.о. из Ниша због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба у вези са јавним набавкама.

Намештали тендер за пиротску болницу

Ухапшени су Г. П. (1968) одговорно лице Опште болнице у Пироту и Г. С. (1961) одговорно лице предузећа "Гросис" д.о.о. из Ниша, саопштио је МУП.

Полиција је поднела и кривичну пријаву у редовном поступку против четрдесетпетогодишње жене запослене у Општој болници у Пироту због постојања основа сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Сумња се да је Г. П. користећи свој службени положај тражио од четрдесетпетогодишње жене да у спецификацији материјала и конкурсној документацији у поступку јавне набавке медицинског, потрошног и санитетског материјала у Општој болници Пирот унесе карактеристике и стандарде који су унапред договорени са Г. С., одговорним лицем "Гросис" д.о.о., са циљем да се тиме елиминишу остали потенцијални понуђачи и посао у вредности од 1.628.750 динара без ПДВ-а додели том предузећу.

Осумњиченима Г. П. и Г. С. одређено је задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву у Нишу.


#   Ниш   Пирот   полиција   хапшење   Општа болница Пирот   Гросис д.о.о.
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима