Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишлије долијале финансијској инспекцији

rssBookmark and Share

Ниш 10.05.2011. Извор: Танјуг

У наставку акције на сузбијању корупције и прања новца припадници МУП-а ухапсили су 11 особа на територији Ниша, Београда, Лесковца и Параћина. Ухапшенима се на терет ставља прибављање противправне имовинску користи од око три милиона евра, саопштио је данас МУП.

Слободе су лишени власници и одговорна лица предузећа "Макони Ко" д.о.о и "Мадико френи" д.о.о из Ниша Горан Клицов (44) и Драган Петрушић (44), Петар Петковић (41) из Ниша - власник и одговорно лице нишког предузећа "Неметали" д.о.о, Нишлијка Јасмина Костић (34) - одговорно лице предузећа "Електрон студио" д.о.о из Ниша.

У групи ухапшених су и Миланче Ранђеловић (47) - власник предузећа "Веритас" и "Монент" и сувласник предузећа "Кондор" и "Аттум" из Параћина, Нишлија Душан Веселиновић (47) - власник и одговорно лица у предузећима "Ведус визија", "Ведусмастер", ''Топкуриер" и "'Ведус визија фонд" из Ниша и ''Беолагер дистрибутион'' из Београда.

Међу ухапшенима су још Зоран Ђурић (50) из Ниша - власник нишких предузећа "Неметали" д.о.о и "Неметали-припема" д.о.о , Иван Валчић (30) из Лесковца - одговорно лице предузећа "Мадико фреени" д.о.о из Ниша, Јовица Станојковић (32) из Ниша - власник и одговорно лице предузећа "МСН Инвест група", "М - шпед", "Шпед лине тиме", "Мадико френи" и "Вогели" из Ниша, Јадранка Миловановић (46) из Ниша - инспектор теренске контроле, Пореске управе, Регионалног центра Ниш (филијала Ниш) и Небојша Антанасковића (45) из Ниша - инспектор теренске контроле, Пореске управе, Регионалног центра Ниш, филијала Ниш.

Како је прецизирано, сви су ухапшени због постојања основане сумње да су извршили више кривичних дела међу којима су злоупотреба службеног положаја, фалсификовање службене исправе и прање новца.

Полиција интензивно трага за још три лица која су у бекству: Јовицом Миленковићем (57) - власником и одговорним лицем предузећа "КУМА" д.о.о из Параћина,Дејаном Зубановићем (48) из Ниша - власником и директором предузећа "Вогели д.о.о" из Ниша и Душком Гуџићем (53) из Београда - власником и одговорним лицем предузећа "Кордон" д.о.о.

Кривичном пријавом биће обухваћен и Драган Петровски (50) - директор предузећа ",ДПБ ЦОМПАНY", из Ниша, "Беониб" д.о.о. и "Милекс логистик" д.о.о. из Београда, који се налази на издржавању затворске казне у КПЗ Ниш.

Како је прецизирано, осумњичени су од јуна 2007. до јула 2010. године у Нишу и другим градовима на територији Србије својим утицајем на пословне структуре у банкама добијали кредите, користећи при томе фиктивно сачињену документацију, симуловане правне послове и лажни промет добара и услуга.

При томе су доводили у заблуду пословне банке да се ради о јаким и стабилним предузећима са одличним пословним резултатима, да би након одборења кредита, користећи поменуте модусе, извлачили новчана средства и на тај начин обезбеђивали новац за даље незаконито пословање.

Сумња се да су на овај начин за себе прибавили противправну имовинску корист у износу око три милиона евра.

Осумњичени Јадранка Миловановић и Небојша Антанасковић као инспектори теренске контроле, Пореске управе, Регионалног центра Ниш, филијала Ниш, приликом контроле нишких предузећа "Ма Ди Ко Фреени", "Неметали" и "Вогели" нису констатовали неправилности у њиховом раду, чиме су им омогућили прибављање имовинске користи из фиктивних пословних односа као и по основу повраћаја ПДВ-а.

Сви осумњичени ће уз кривичну пријаву у законском року бити приведени истражном судији Вишег суда у Нишу.

Припадници МУП-а, у сарадњи са Вишим тужилаштвом из Ниша, настављају рад на расветљавању свих незаконитости у пословању наведених предузећа и лица, стоји у саопштењу.



#   Ниш   злоупотреба службеног положаја   КПЗ Ниш   Јовица Станојковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима