Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Покушај илегалног преласка границе - браћа у товару поморанџи

rssBookmark and Share

Прешево 06.12.2020. Јужна Србија Инфо

Цариници су на граничном прелазу Прешево, у сарадњи са полицијом, 2. децембра 2020. године спречили покушај седморице миграната да илегално пређу границу скривени у товарима робе.

Покушај илегалног преласка границе - браћа у товару поморанџи

Први случај је забележен око поднева, када је на ред за редовну улазну контролу пристигао камион панчевачких ознака који је превозио изолационе панеле из Грчке ка Србији.

Пошто су цариници приметили да сајла није добро постављена, то је изазвало сумњу због које је камион упућен на детаљан преглед скенером када је откривено да се у товару налазе и људи.

Наиме, на врху товара, у свега 40-так преосталих сантиметара до крова камиона, лежала су тројица миграната којима због немогућности да промене положај тела и недостатка ваздуха већ није било добро.

Цариници су одмах отворили товарни део камиона и у њему, на врху товара, у лежећем положају заиста затекли три држављанина Авганистана.

Неколико сати касније, у товару алексиначког камиона који је превозио поморанџе из Грчке ка Србији такође су откривени ''слепи путници''.

Како је возач пријавио оштећење у близини пломбе, камион је упућен на детаљан преглед скенером који је детектовао специјално креиран простор, тзв. бункер, међу палетама са поморанџама.

Када су отворили приколицу и уклонили гајбе пуне јужног воћа, у бункеру су затекли четворицу браће, држављане Сирије.

Подсетимо да су службеници Управе царина до краја новембра 2020. године спречили 1087 миграната да илегално пређу државну границу.


#   Прешево   царина   Гранични прелаз   мигранти   кријумчарење људи   камион   поморнџе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима