Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ПОСЛЕ НЕСРЕЋЕ НА РАМПИ НАИС: Отац хтео Недељка да пребаци у Аустрију, али одустао

rssBookmark and Share

Ниш 07.08.2015. Курир

Стање младог Недељка Ђукића (21) толико је тешко да би транспорт могао да га усмрти.

ПОСЛЕ НЕСРЕЋЕ НА РАМПИ НАИС: Отац хтео Недељка да пребаци у Аустрију, али одустао

Медицински авион који је јуче ујутру стигао у Ниш да би тешко повређеног Недељка Ђукића (21) пребацио на даље лечење у Аустрију, одлетео је празан јер је младићево стање толико тешко да би транспорт могао да га усмрти.

Ђукић је повређен минулог викенда у саобраћајној незгоди на наплатној рампи „Наис“ када је шлепер аустријске регистрације ударио и у „ауди“ у којем се налазио и Недељков брат осамнаестогодишњи Невен. Недељко је задобио тешке повреде од којих је доминантна она на плућима која му онемогућава самостално дисање док је Невен прошао са преломом ноге. Обојица су збринута у нишком Клиничком центру али је њихов отац желео да Недељко даље лечење, због тежине повреда настави у иностранству па је ангажовао медицински авион.

Директор нишке Клинике за кардиохирургију доц Драган Милић саопштио је да су се и његове колеге са бечке клинике увериле да је Ђукићу пружена најбоља могућа медицинска помоћ.

- Требало је да буде хоспитализован на једној од најбољих клиника овакве врсте у Европи, у Бечу али се нису усудили да га транспортују због тежине његових повреда. Пацијент је у веома тешком стању и без обзира на све наше напоре и даље је животно угрожен - казао је Милић.

Недељков брат осамнаестогодишњи Невен је оперисан и добро се осећа. - Он би већ у понедељак могао да буде отпуштен на кућно лечење. Пратићемо његово стање и уколико се установи да нема компликација напустиће болницу - речено је на Клиници за ортопедију.

Подсетимо, браћа су из Аустрије путовала на свадбу код рођака у Лесковац када их је ударио шлепер. Против возача је поднета кривична пријава због тешког дела против безбедности јавног саобраћаја и одузет му је пасош и возачка дозвола.


#   Ниш   Лесковац   Клинички центар Ниш   саобраћајна незгода   Наис   Драган Милић   кривична пријава   животно угрожен   тешко стање   наплатна рампа   транспорт   Недељко Ђукић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима