Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Преко 100 хиљада фунти у векни хлеба, чипсу, прашку за прање...

rssBookmark and Share

Градина 15.07.2020. Јужна Србија Инфо

Цариници су 13. јула 2020. године на прелазу Градина, у сарадњи са полицијом, спречили једну четворочлану породицу да преко границе пренесе више од 100.000 непријављених фунти скривених у готово свим стварима које су понели са собом на пут.

Преко 100 хиљада фунти у векни хлеба, чипсу, прашку за прање...

Непријављене фунте су се тако нашле чак и у векни хлеба, али и у кесици чипса, паковањима влажних марамица, кухињских крпа, хигијенских уложака, памперс пелена, па и у детерџенту за прање веша.

Прекршај је откривен када је синоћ око 21 сат, на излазу из земље, за детаљан преглед издвојен „ауди“ британских регистарских ознака, којим је ка Турској путовала четворочлана породица британских држављана (родитељи са двоје деце).

Упитани да ли имају нешто за пријављивање, родитељи су рекли да са собом носе само лични пртљаг и укупно око 9-10.000 евра.

Испоставило се, међутим, да новца има знатно више, јер чим су цариници започели контролу, најпре су у кеси са храном пронашли векну хлеба, „нафиловану“ свежњевима новчаница.

Затим су сакривене фунте пронађене и у кесици чипса, као и у оригиналним паковањима памперс пелена, влажних марамица, хигијенских уложака, детерџента за прање веша и међу кухињским крпама.

У пртљагу је откривено укупно 101.705 фунти, да би потом и у торбици 46-годишњег возача цариници пронашли још 6.650 евра.

Сваком члану породице враћен је износ у противвредности од 10.000 евра (укупно 40.000 евра), док је остатак од 71.555 фунти задржан до окончања прекршајног поступка.


#   Градина   царина   Гранични прелаз   девизе   фунте енглеска
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима