Јужна Србија Инфо

Ухапшен Никола Божић, заменик председника Општине и повереник ОО СНС Палилула у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 04.06.2018. М.М. Јужна Србија Инфо

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције нишког Вишег јавног тужилаштва, ухапсили су три особе осумњичене да су оштетиле градску општину Палилула у Нишу за 1.280.192 динара.

Фото: ГО Палилула
Фото: ГО Палилула

Због постојања основа сумње да су починили кривична дела злоупотреба службеног положаја и фалсификовање службене исправе ухапшени су службено лице градске општине Палилула у Нишу  Никола Божић (1985), одговорно лице агенција за консалтинг „Prva Consalting“  Ј.Д. (42) и стварног власника туристичке агенције „ММ турс“ Милана Андрејића (1979). 
 
Сумња се да се Божић, током 2013. и 2014. године, као службено лице градске општине Палилула у Нишу у оквиру пројекта прекограничне сарадње Бугарска – Србија 2007-2013  „Living green“ финансираног од стране Европске уније,  није старао о реализацији уговора закљученим између градске општине Палилула и туристичке агенције „ММ турс“, као и да се није старао о реализацији уговора закљученим  са Агенцијом за консалтинг „Prva Consalting“. 

Наиме, осумњичени Н.Божић је омогућио да се у целости консалтинг предузећу и туристичкој организацији исплати 662.900 динара по основу закључених  уговора и испостављених фактура, иако уговорене обавезе нису биле испуњене у целости. 

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведени надлежном тужилаштву. 

Коментара: 0


#   Ниш   СНС   хапшење  МУП РС   Палилула ГО   злоупотреба службеног положаја  ПУ Ниш  Никола Божић  Милан Андрејић  Prva Consalting  ММ турс
@sns_srbija @


 


[ Додај коментар ]