Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пронађено закопано злато код Ниша вредности 16,5 милиона динара

rssBookmark and Share

23.06.2015. Курир, Јужна Србија Инфо

Припадници полиције успели су да пронађу закопано злато поред реке у близини Ниша, које су разбојници украли из златаре јануара ове године.

Пронађено закопано злато код Ниша вредности 16,5 милиона динара

Вредност пронађеног накита износи 16,5 милиона динара и у току је поступак враћања власнику, односно Златарни Цеље.

Пронађено је свих 438 комада златног накита, укључујући 107 прстенова, 80 привезака,. 51 наруквицу, 41 огрлицу, 24 ланчића, 98 пари минђуша, 30 распарних минђуша, пет брошева и две игле за кравату

Разбојници су извели филмску пљачку у центру Ниша, усред дана 24. јанаура 2015. године, па су их прозвали Нишким Пинк Пантерима. Само неколико дана касније ухапшени су Ј. В. (24) и И. В. (21) из Ниша и тренутно се налазе у затвору.

Они су се током ноћи попели на кров златаре, где су чекали јутро и радницу која је ушла и деактивирала аларм. Потом су упали кроз рупу на крову и уз претњу пиштољем узели сав накит, а радницу закључали у тоалету.

Утврђено је да су разбојници одраније познати полицији по бројним кривичним делима, укључујући и пљачке златара, а у Нишу их знају као „спајдермене“ јер су пре четири године бежали од полиције скачући с крова на кров зграда.

После шест месеци, посредством свог адвоката, понудили су Вишем јавном тужилаштву да признају кривицу, а тужилац је склапање споразума условио предајом украденог накита.

 


#   пљачка   злато   златара   Спајдермен   Пинк Пантер   Златарна Цеље   Пинк пантери
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима