Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сребрне кованице у конзерви нудли, накит и јастуку

rssBookmark and Share

Прешево 05.11.2022. Јужна Србија Инфо

Цариници су крајем октобра у неколико прекршаја открили преко три килограма сребра, скривених на необичним местима: у конзерви нудли, у јастуку за путовање и међу гардеробом путника.

Сребрне кованице у конзерви нудли, накит и јастуку

Најнеобичнији такав покушај откривен је 29. октобра 2022. године на прелазу Прешево, у сарадњи са полицијом, када је на улазу у земљу за детаљан преглед издвојен кампер страних регистарских ознака, којим је сам путовао 52-годишњи страни држављанин.

Током детаљне контроле у кухињском делу кампера цариник је пронашао наизглед неотворену конзерву нудли, чија је неуобичајена тежина указивала да је у њој нешто сакривено. 

Да је таква претпоставка била оправдана, показало се када је са конзерве скинут поклопац, а у њој уместо тестенине пронађено 37 сребрних кованица „Suid Afrika“, „Ellizabeth II“ и „Republic of Armenia“, као и две златне плочице „Hereeus“. 

Како је реч о страном држављанину суд је у хитном поступку донео одлуку о одузимању кријумчареног сребра и злата, а путник је и новчано кажњен због учињеног прекршаја. 

Два слична случаја забележена су и током протекле недеље и на прелазу Градина када је заплењено око два килограма сребрног накита. 

Необичан покушај кријумчарења преко 600 грама сребрног прстења, наруквица и ланчића у јастуку за путовање спречен је на овом прелазу 27. октобра 2022. године. 

Прекршај је откривен када је на улазној страни за детаљан преглед издвојен аутобус стране регистрације који је саобраћао на релацији Истанбул-Сарајево. 

Када су сви путници преузели пртљаг, током контроле унутрашњости аутобуса, на месту где је претходно седела једна путница пронађен је необично тежак јастук за путовање. Када су цариници погледали његову унутрашњост испоставило се да су у сунђерастом пуњењу сакривене кесице са сребрним накитом. Око 1,3 килограма различитог сребрног накита заплењено је и неколико дана раније на овом истом прелазу.

Покушала је да га прокријумчари путница аутобуса који је саобраћао на линији Истанбул-Нови Пазар, тако што га је сакрила у торбу са гардеробом.


#   Прешево   Градина   царина   накит   сребро   кованице
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима