Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шверц преко 100 кг ''грицкалица'' и стоматолошке опреме

rssBookmark and Share

Прешево 27.08.2020. Јужна Србија Инфо

Цариници су 26. августа 2020. године, у сарадњи са полицијом, на граничном прелазу Прешево спречили покушај кријумчарења преко 100 килограма разних ''грицкалица'', али и значајну количину стоматолошке опреме.

Шверц преко 100 кг ''грицкалица'' и стоматолошке опреме

Први случај откривен је у поподневним часовима на улазу  у земљу, када су цариници детаљно прегледали камион македонских регистарских ознака којим је управљао 45-годишњи македонски држављанин албанске националности.

Возач је царинском службенику рекао да нема ништа да пријави сем 23 тоне лима у котурима које превози као товар камиона.

Међутим, испод лежаја у кабини овог теретњака била је сакривена разна стоматолошка опрема и материјал међу којом су се нашле игле за зубне нерве, спреј за десни, цемент за пломбирање зуба, бризгалице, гумице за полирање зуба итд. 

У изјави датој након откривања прекршаја, возач је навео да је робу преузео у Скопљу и да је исту требало да преда особи у Хрватској.

Како је реч о страном држављанину, прекршај је процесуиран по хитном поступку, а суд је донео одлуку да се прекршилац новчано казни, као и да се роба откривена у прекршају трајно одузме.

Неколико сати касније, у вечерњим часовима, на истом прелазу цариници су спречили и покушај кријумчарења 109 килограма разних ''грицкалица''.

Царинска службеница која је радила на овом случају, одлучила је да прегледа наизглед празан камион домаћих регистарских ознака којим је управљао српски држављанин.

Убрзо се показало да је та одлука била исправна, јер је возач камиона у палетарнику покушао да сакрије 50 килограма пикант кикирикија, 20 килограма леблебија, 11 килограма сушене бруснице и 28 килограма чоколадних дражеја.

Пошто је возач држављанин Србије, комплетан предмет је предат царинарници Ниш на даљу надлежност, а непријављена роба је привремено задржана


#   Прешево   храна   царина   кријумчарење   стоматологија   Гранични прелаз   стоматолошка опрема
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима