Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тужилаштво: Дечака у Нишкој Бањи убио вршњак који не може кривично да одговара

rssBookmark and Share

Нишка Бања 11.10.2023. Танјуг, РТС

Више јавно тужилаштво у Нишу саопштило је да је након прикупљања свих релевантних доказа утврђено да је 13-годишњег дечака А. С. у кући у Нишкој бањи лишио живота његов вршњак М. М., додајући да је М. М. кривично неодговоран, јер нема навршених 14 година живота.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Више јавно тужилаштво у Нишу обавештено је да је 5. октобра, око 11 часова, у кући у Нишкој бањи пронађено беживотно тело А. С. (2010).

Дежурни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Нишу обавио је увиђај на месту догађаја и наложио предузимање свих радњи на прикупљању доказа ради расветљавања околности под којима се догађај одиграо.

Након прикупљања свих релевантних доказа утврђено је да је А. С. (2010) лишен живота од стране М. М. (2010), наводе из Тужилаштва.

Према Закону о малолетним учиниоцима кривичних дела и кривично-правној заштити малолетних лица М. М. (2010) је кривично неодговоран, јер нема навршених 14 година живота. Сходно одредбама означеног Закона о наведеном је обавештен Центар за социјални рад Ниш, као орган старатељства, ради предузимања мера у оквиру његове надлежности, додаје се у саопштењу.


#   Нишка Бања   убиство   Више јавно тужилаштво   дечак
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима