Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишу преминула породиља (27) заражена вирусом корона - беба здрава

rssBookmark and Share

Ниш 29.04.2021. Јужна Србија Инфо

У нишком Универзитетском клиничком центру јутрос је преминула породиља Б.М. из Зајечара стара 27 година, заражена коронавирусом, која је пре два дана родила здраву девојчицу, саопштили су из УКЦ Ниш.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Због прогресивног погоршања респираторне функције и јако тешког општег стања, у понедељак 26.04.2021., преведена је у јединицу интензивне неге Клинике за анестезију и интезивну терапију, трудница Б.М. стара 27 година.

Од пријема у јединицу интезивне неге, пацијенткиња је била под непрекидним надзором и третманом мултидисциплинарног тима лекара УКЦ Ниш.

Трудница је 26.04.2021.године порођена природним путем, у контролисаним условима у јединици интензивне неге Клинике за анестезију и интезивну терапију. Родила је витално дете женског пола које је одмах пребачено у неонатолошки блок Клинике за дечије интерне болести.

Дан након порођаја, долази до погоршања животних функција и тешког поремећаја коагулативног статуса као и наглог престанка бубрежне и функције јетре. И поред интензивног лечења од стране мултидисциплинарног тима лекара, дошло је до смртног исхода и пацијенткиња је преминула у четвртак 29.04.2021. у 7,20.

Беба се налази у потпуно задовољавајућем здравственом стању, негативна је на Ковид-19, и под непрекидним надзором лекара је.


#   Ниш   породиље   смрт   Коронавирус   Универзитетски клинички центар ниш
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима