Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поступак поводом смрти породиље из Власотинца, траже се подаци из лесковачке Опште болнице, УКЦ Ниш и ДЗ у Власотинцу

rssBookmark and Share

Ниш 02.03.2024. Јужна Србија Инфо

Заштитник грађана је по сопственој иницијативи, а поводом медијских информација да је у Универзитетском клиничком центру Ниш преминула пацијенткиња из Власотинца која се претходно породила у Општој болници Лесковац, покренуо поступак контроле законитости и правилности рада лесковачке болнице и Министарства здравља Републике Србије.

Поступак поводом смрти породиље из Власотинца, траже се подаци из лесковачке Опште болнице, УКЦ Ниш и ДЗ у Власотинцу

Од лесковачке Опште болнице Заштитник грађана тражи да му најкасније у року од 15 дана достави информације о мерама које су у међувремену спроведене као и о резултатима унутрашње провере квалитета рада у конкретном случају.

Заштитник грађана од Министарства здравља тражи да му у истом року достави податке о резултатима надзора које је здравствена инспекција Министарства здравља извршила у Општој болници Лесковац, Универзитетском клиничком центру Ниш, као и Дому здравља Власотинце у којем је вођена трудноћа пацијенткиње из Власотинца.

Заштитник грађана од надлежног министарства тражи да му достави и резултате ванредне спољне провере квалитета стручног рада у наведеним здравственим установама.


#   Ниш   Лесковац   Власотинце   заштитник грађана   породиље   смрт   Општа болница Лесковац   Зоран Пашалић   Универзитетски клинички центар ниш   Дом здравља Власотинце
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима