Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Postupak povodom smrti porodilje iz Vlasotinca, traže se podaci iz leskovačke Opšte bolnice, UKC Niš i DZ u Vlasotincu

rssBookmark and Share

Niš 02.03.2024. Južna Srbija Info

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a povodom medijskih informacija da je u Univerzitetskom kliničkom centru Niš preminula pacijentkinja iz Vlasotinca koja se prethodno porodila u Opštoj bolnici Leskovac, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada leskovačke bolnice i Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Postupak povodom smrti porodilje iz Vlasotinca, traže se podaci iz leskovačke Opšte bolnice, UKC Niš i DZ u Vlasotincu

Od leskovačke Opšte bolnice Zaštitnik građana traži da mu najkasnije u roku od 15 dana dostavi informacije o merama koje su u međuvremenu sprovedene kao i o rezultatima unutrašnje provere kvaliteta rada u konkretnom slučaju.

Zaštitnik građana od Ministarstva zdravlja traži da mu u istom roku dostavi podatke o rezultatima nadzora koje je zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja izvršila u Opštoj bolnici Leskovac, Univerzitetskom kliničkom centru Niš, kao i Domu zdravlja Vlasotince u kojem je vođena trudnoća pacijentkinje iz Vlasotinca.

Zaštitnik građana od nadležnog ministarstva traži da mu dostavi i rezultate vanredne spoljne provere kvaliteta stručnog rada u navedenim zdravstvenim ustanovama.


#   Niš   Leskovac   Vlasotince   zaštitnik građana   porodilje   smrt   Opšta bolnica Leskovac   Zoran Pašalić   Univerzitetski klinički centar niš   Dom zdravlja Vlasotince
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima