Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшен жандарм из Ниша осумњичен за убиство

rssBookmark and Share

08.09.2014. Танјуг

Полиција је данас ухапсила осумниченог за убиство Ранка Панића, а реч је о припаднику Жандармерије Никици Ристићу.

Ухапшен жандарм из Ниша осумњичен за убиство

То је саопштио министар унутрашњих послова Небојша Стефановић гостујући на РТС и прецизирао да је Ристић ухапшен пре пола сата и да је у притвору.

"Полиција је пре пола сата ухапсила осумњиченог за убиство Ранка Панића. Дакле, после шест година пронашли смо човека за кога верујемо да је то починио", рекао је Стефановић.

Он је прецизирао да је осумњичен Никица Ристић, који је припадник Жандармерије, а он се тренутно налази у притвору, који му је одредио суд.

Министар Стефановић није желео да излази са појединостима тог истраге, али је рекао да је посебно поносан што ништа о тој теми није "исцурело" у јавност.

"Радили смо једну веома добру и чврсту истрагу која је била потпуно затворена и где су људи радили професионално и тек када смо направили резултат изашли смо у јавност", навео је Стефановић.

Он је подсетио да је Влада Србије обећала грађанима да неће бити недодирљивих, те да хоће да сва дела, без обзира из које су године буду разоткривена и да они који су нешто починили буду изведени пред правду.

Панић, иначе члана Српске радикалне странке, је подлегао повредама задобијеним током полицијске тортуре. Панића су брутално пребили припадници Жандармерије 29. јула 2008. године током митинга СРС због хапшења Радована Караџића.

Од последица удараца у стомак Панићу је пукло дебело црево, а он је у тешим боловима преминуо 15. августа 2008. године. Обдукцијом је утврђено да је Панић умро од последица јаког ударца у стомак, од кога му је пукло дебело црево што је проузроковало запаљење и пуцање трбушне марамице. Све је то убрзо довело до сепсе, после чега је Панић преминуо.

Панић је био избеглица из Републике Српске Крајине, а у време убиства живео је у Младеоновцу са мајком и супругом. У време његовог убиства министар полиције био је Ивица Дачић, док је председник Србије био Борис Тадић.

Након разбијања митинга СРС многи стручњаци су сматрали да је полицијска интервенција изведена супротно свим правилима службе, јер је полиција, јурећи групицу изградника из Македонске улице, бацила сузавац на мирну масу на Тргу Републике а затим кренула да растерује окупљене.

Полицијски сузавац је пао и на бину током говора данашњег председника Србије Томислава Николића, а полиција је тукла и данашњег премијера Александра Вучића док је покушавао да смири ситуацију.


#   полиција   хапшење   жандармерија   Ивица Дачић   Небојша Стефановић   убиство   Борис Тадић   митинг   Ранко Панић   председник Србије   Никица Ристић
@DacicIvica @nesastefanovic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима