Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Уклоњен рибљи отпад, откривен извршилац

rssBookmark and Share

17.11.2015. РТС

Рибљи отпад који је током викенда пронађен у старој циглани на перифирији Ниша, јутрос је уклоњен.
Комунална полиција пронашла је извршиоца који ће бити кажњен.

Screenshot РТС
Screenshot РТС

Стотину двадесет пакета органског отпада, пре свега рибљих изнутрица и глава избачено је у старој циглани у Нишу на шест локација. На етикетама стоји да је реч о сарделама које су увезене из Грчке.

По пријави грађана комунална полиција је изашла на лице места. Извршилац је брзо пронађен, а док прекршајна процедура траје у комуналној полицији кажу да не могу да саопште име фирме.

"Дошли смо до сазнања да се ради о фирми која се бави прерадом рибе и рибљих производа. Обавили смо разговор са власником фирме и признали су да је то по њиховом налогу избачено", каже Мирослав Стаменковић, координатор одељења Комуналне полиције.

Комунална полиција о овоме је обавестила министарство унутрашњих послова и комуналну инспекцију.

"Предузећемо све мере из наше надлежности и поднети захтев за покретање прекшајног поступка", каже Мирослав.

Починиоци ће морати да плате и трошкове уклањања рибљег отпада. Јавно-комунално предузеће Медијана је заједно са амбалажом покупило више од 20 кубика отпада.

Радници ЈКП Медијана покушали су још јуче ручно да утоваре отпад. Међутим због његове садржине то није било могуће. Данас су то урадиле тешке грађевинске машине.

"Када је реч о отпаду животињског порекла на нашој депонији постоји сточна јама односно место на које се одлаже животињски отпад. Ту одлажемо и овај рибљи отпад", каже Љубиша Јанковић, ЈКП Медијана.

Органски отпад раније се уништавао у ветеринском институту у Нишу. Од пре годину дана то се ради у Институту у Ћуприји. Због скупих трошкова транспорта, прозвођачи се све чешће покушавају да непримећено избаце отпад, где год стигну.


#   полиција   Медиана ЈКП   отпад   сарадња   казне   комунална полиција   комунална инспекција   починиоци   риба   циглана   Мирослав Стаменковић   Љубиша Јанковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима