Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Више од 10 кг марихуане у праговима аутомобила

rssBookmark and Share

Прешево 17.03.2016.

Захваљујући сарадњи цариника на прелазу, мобилних царинских тимова специјализованих за сузбијање кријумчарења и саобраћајне полиције, 16. марта 2016. године, успешно је заустављена група Албанаца која је покушала да пренесе готово 11 килограма марихуане из Албаније до Чешке.

Више од 10 кг марихуане у праговима аутомобила

Након што су цариници на прелазу Прешево дошли до информације да постоји могућност да се у аутомобилу „Smart“ албанских регистарских ознака, које је већ прошло прелаз, крију наркотици, обавестили су колеге из Одељења за сузбијање кријумчарења који су потражили асистенцију саобраћајне полиције.

На срећу, цариници данас имају право да робу контролишу како на граничном прелазу, тако и у дубини територије, што значи да кријумчар не може бити сигуран да је успешно реализовао своју намеру, ако је успео да пређе границу.

Саобраћајна патрола је одреаговала на позив и зауставила аутомобил на аутопуту Е-75 код Бујановца, након чега су цариници и полицајци спровели возило до граничног прелаза Прешево, где је извршен детаљан преглед мобилним скенером.

Слика са скенера је указивала на неправилности у праговима аутомобила на обе стране. Њиховом демонтажом откривено је да се ту налазе специјално направљени бункери и да се у сваком крило по пет пакета облепљених браон селотејп траком. Из тих, за кријумчарење намењених, простора извађено је укупно десет пакета марихуане, тежине 10,7 килограма.

Аутомобилом је управљао мушкарац, а са њим су у колима биле и две сапутнице, па су сво троје, заједно са дрогом и аутомобилом којим су покушали кријумчарење, предати у даљу надлежност полицији.


#   Прешево   дрога   марихуана   царина   шверц   Управа царина
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима