Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

За жандарме из Ниша условне казне због пребијања Андреја Вучића и брата Синише Малог

rssBookmark and Share

08.12.2017. Јужна Србија Инфо

Виши суд у Београду провостепено је осудио на условне казне затвора од по шест месеци шесторицу жандарма из Ниша због инцидента на "Паради поноса" 2014. године када су физички нападнути Андреј Вучић, брат председника Александра Вучића и брат Синише Малог, Предраг Мали.

Фото: Н1 ТВ (rs.n1info.com)
Фото: Н1 ТВ (rs.n1info.com)

Нишки жандарми су осуђени због учешћа у инциденту и пребијању припадника "Кобри" Саше Јовановића и Саше Станковића који су били на службеном задатку, као и Андреја Вучића и Предрага Малог, преноси РТС.

Казне неће бити извршене уколико у одређеном року за проверу не изврше ново кривично дело.

Један припадник Жандармерије је осуђен на казну од осам месеци условног затвора, док је комадант вода Раде Матић, који се теретио да није предузео мере да спречи тај напад, ослобођен оптужби.

Предраг Митровић, Славко Стојановић, Далибор Ђорђевић, Златко Гигић, Бобан Лекић и Митар Милосављевић осуђени су на условне казне од по шест месеци затвора с роком провере од две године због кривичног дела злостављање и мучење.

Драган Савић добио је условну јазну затвора од осам месеци с роком провере од три године због кривичних дела злостављање и мучење и напад на војно лице.

 


#   жандармерија   Александар Вучић   пресуда   суђење   Парада поноса   Синиша Мали   Андреј Вучић   Предраг Митровић   Славко Стојановић   Драган Савић   Далибор Ђорђевић   Златко Гигић   Бобан Лекић   Митар Милосављевић   Раде Матић   Предраг Мали   кривично дело
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима