Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Зашто је Џемси Демири жив бачен у Саву са циглама око ногу?

rssBookmark and Share

Врање 14.06.2014. Курир

Демири је мучен, па жив бачен у реку, око ногу су му биле везане две цигле, глава му је била облепљена широким селотејпом, на рукама је имао рукавице, а тело је у води било десетак дана

Зашто је Џемси Демири жив бачен у Саву са циглама око ногу?

Џемси Демири (34) из Бујановца, чије је тело с „бетонским ципелама‘‘ извучено у понедељак увече из Саве испод Остружничког моста, имао је богат полицијски досије,

Демири је био познат по крађама, разбојништвима, обијању возила, диловању дроге, а како наводе у полицији, истицао се бруталношћу, уценама и подвођењем. Криминалну „каријеру“ започео је у Пчињском округу, а становници Прешева, Бујановца и Врања добро су га запамтили.

- У овом крају памти се његова пљачка мотела „Ибро‘‘ и бензинске пумпе недалеко од Прешева, ресторана „Језеро‘‘ и у насељу Салваторе, где су га поједини житељи оптуживали да им је „упропастио ћерке‘‘. Прошле године се једва извукао из Приштине. Наиме, у једном угоститељском објекту у околини опељешио је богатог госта. Да би сачувао главу и обуставио потрагу за собом, вратио је више него што је украо - наводи извор Курира.


Лажно име и документи

У полицији наводе да је Демири често био на „пропутовању са Космета ка Београду и даље‘‘. Иако је углавном користио лажно име и лажне исправе, знала га је полиција у Београду, Земуну, Новом Саду, Суботици, Загребу, Љубљани и другим градовима и местима бивше Југославије.

- У питању је човек који се замерио многим људима, на многим местима, тако да је много оних који су желели његову смрт. Због тога је тешко засад рећи ко стоји иза убиства, а друга ствар која отежава истрагу је то што је покојник непрестано мењао боравиште. Такође, не можемо да знамо ни где је бачен у реку. Могуће је да се то чак није ни десило у Србији - објашњава наш саговорник.


Више није имао куд

Иначе, у Бујановцу, где је рођен, круже разне приче о Демирију. Док једни износе невероватне тврдње да је Џемси био богат, да је носио скупу гардеробу и да је трошио много пара, други су много реалнији и наводе да је живео на ивици егзистенције. Како кажу, више није имао куд и главе му је дошао начин живота који је водио.

Истрага засад није дошла до опипљивих сазнања.

- Разговарали смо с људима који су га познавали. Он, иначе, није имао породицу, нити стално пребивалиште, па ни са ким није био близак. Видећемо да ли је имао ортака у вршењу неких кривичних дела. Боравио је у Београду, Новом Саду и Панчеву, где год је стизао. Спавао је где стигне, а хапшен је ко зна колико пута - каже извор.


Чињенице

  • - Демири је мучен, па жив бачен у реку
  • - Око ногу су му биле везане две цигле
  • - Глава му је била облепљена широким селотејпом
  • - На рукама је имао рукавице
  • - Тело је у води било десетак дана


#   Врање   Бујановац   полиција   Прешево   криминал   Џемси Демири
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима