Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Осумњичен за злоупотребу службеног положаја - ухапшен начелник Интерног одељења нишке Војне болнице

rssBookmark and Share

Ниш 19.02.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Начелник Интерног одељења Војне болнице у Нишу Г.Д. ухапшен је због сумње да је противно наредби управника болнице без одговарајућег лекарског упута и без плаћања накнаде за обављене прегледе вршио прегледе цивилних лица. Ухапшена је још једна особа због сумње на злоупотребу службеног положаја у подстрекавању.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Начелник Интерног одељења Војне болнице у Нишу Г. Д. ухапшен је због постојања основа сумње да је извршио продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Ухапшен је и Н. Н. из Ниша због постојања основа сумње да је извршио продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја у подстрекавању.

Сумња се да је Г. Д. као лекар и начелник Интерног одељења Војне болнице у Нишу, противно наредби управника Војне болнице којом је забрањено вршење прегледа цивилних лица без одговарајућег лекарског упута и без плаћања накнаде за обављене прегледе, у периоду од септембра 2020. године организовао и лично обављао свакодневне лекарске прегледе Н. Н., као и већег броја цивилних лица које је исти доводио, при чему га је Н. Н. доводио у заблуду како ће му помоћи око решавања финансијских проблема и на тај начин га умишљајно подстрекавао да учини кривично дело.

Према осумњиченима је одређено задржавање у трајању до 48 сати, у ком року ће бити саслушани у Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу.

 


#   Ниш   хапшење   Војна болница Ниш   злоупотреба службеног положаја   ПУ Ниш   Тужилаштво за борбу против корупције   лекари   Г.Д.
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима