Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja - uhapšen načelnik Internog odeljenja niške Vojne bolnice

rssBookmark and Share

Niš 19.02.2021. RTS, Južna Srbija Info

Načelnik Internog odeljenja Vojne bolnice u Nišu G.D. uhapšen je zbog sumnje da je protivno naredbi upravnika bolnice bez odgovarajućeg lekarskog uputa i bez plaćanja naknade za obavljene preglede vršio preglede civilnih lica. Uhapšena je još jedna osoba zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja u podstrekavanju.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Načelnik Internog odeljenja Vojne bolnice u Nišu G. D. uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Uhapšen je i N. N. iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju.

Sumnja se da je G. D. kao lekar i načelnik Internog odeljenja Vojne bolnice u Nišu, protivno naredbi upravnika Vojne bolnice kojom je zabranjeno vršenje pregleda civilnih lica bez odgovarajućeg lekarskog uputa i bez plaćanja naknade za obavljene preglede, u periodu od septembra 2020. godine organizovao i lično obavljao svakodnevne lekarske preglede N. N., kao i većeg broja civilnih lica koje je isti dovodio, pri čemu ga je N. N. dovodio u zabludu kako će mu pomoći oko rešavanja finansijskih problema i na taj način ga umišljajno podstrekavao da učini krivično delo.

Prema osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati, u kom roku će biti saslušani u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

 


#   Niš   hapšenje   Vojna bolnica Niš   zloupotreba službenog položaja   PU Niš   Tužilaštvo za borbu protiv korupcije   lekari   G.D.
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima