Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Radnik osiguravajećeg društva zloupotrebio položaj, uhapšen zbog falsifikovanja dokumentacije

rssBookmark and Share

Niš 25.02.2024. Južna Srbija Info

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zajedno su uhapsili D.D. (54), zaposlenog na radnom mestu preuzimača rizika u "Dunav osiguranju", dok je protiv četrdesetogodišnjeg muškarca podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica.

Ilustracija
Ilustracija

Sumnja se da je četrdesetogodišnji muškarac, odgovorno lice u PD "Milk and meat store", pomogao u izvršenju krivičnog dela omogućivši D.D. da koristi pečate ovog privrednog društva u periodu od 2017. do 2020. godine. D.D. se sumnjiči da je, iskorišćavajući svoj položaj i ovlašćenja za vršenje obrade i realizacije kredita za plaćanje troškova registracije i osiguranja vozila, neovlašćeno iskoristio lične podatke za 28 osoba.

Navodno je D.D. sačinio falsifikovanu kreditnu dokumentaciju koristeći pečate pomenutih privrednih društava, na osnovu čega je odobreno 57 partija kredita kojima je izvršeno plaćanje troškova osiguranja i registracije motornih vozila trećim licima. Sumnja se da su ova lica troškove registracije svojih vozila platila D.D.-u u gotovom novcu, koji je zadržao za sebe, pribavivši protivpravnu imovinsku korist od oko 2.493.000 dinara.

Osim toga, usled neizmirenih obaveza vraćanja kredita, osumnjičeni je oštetio "Dunav osiguranje" za iznos od oko 2.600.000 dinara, a korisnike kredita za oko 747.000 dinara. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, sproveden u nadležno tužilaštvo.


#   Niš   hapšenje   zloupotreba službenog položaja   PU Niš   Dunav osiguranje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima