Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Водовод, канализација, асфалтирање улица у Паси Пољани од пролећа?

rssBookmark and Share

Ниш 14.11.2018. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић обишао је јуче са сарадницима Паси Пољану. Ова посета уследила је након прошлонедељног разговора са мештанима овог градског насеља о решавању горућих комуналних проблема.

Водовод, канализација, асфалтирање улица у Паси Пољани од пролећа?

Градоначелник је, заједно са челним људима Градске општине Палилула, ЈКП Наисус, Паркинг сервиса, Секретаријата за планирање, Секретаријата за имовину и Дирекције за изградњу града, обишао двадесетак улица у насељу како би се заједно уверили у реално стање и потребе грађана.

У разговору са мештанима, градоначелник Булатовић је истакао да је циљ ове посете увид у реално стање, на основу кога ће се, у сарадњи и договору са грађанима, а у складу са могућностима Града, одредити приоритети и сачинити план изградње и комуналног уређења, и наравно дефинисати Буџет за наредну годину.

Булатовић је рекао да је реално очекивати да ће радови на изградњи канализационе или водоводне мреже, асфалтирању улица кренути већ у првим данима пролећа, под условом да до тада буде обезбеђена сва потребна планска документација, решени имовински односи и добијена грађевинска дозвола.

И пре тог рока радиће се на постављању уличне расвете у деловима Паси Пољане где она недостаје, а договорено је да у планове, између остолог,  уђе и ограђивање игралишта у дворишту старе школе, што мештани траже већ годинама.

Градоначелник је поручио да ће новца у градском буџету бити много више него ове године, али ипак недовољно да се баш сви проблеми реше и све улице заврше. Зато ће се, како је рекао, у наредних пар недеља организовати још један сусрет са мештанима, на коме ће и коначно бити дефинисани приоритети и пројекти који ће бити реализовани у 2019.-ој, а који у наредним годинама.

Циљ је да са средствима којима располажемо, а биће их, наглашавам бар троструко више него ранијих година, урадимо највише што може, уз апсолутно поштовање прописа и Закона, поручио је Градоначелник Булатовић и најавио сличан обилазак и осталих делова Ниша.


#   Ниш   водовод   Дарко Булатовић   Паркинг сервис   Паси Пољана   грађевинска дозвола   канализација   асфалтирање   планска документација   градске општине
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима