Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Излетишта спремна за предстојеће празнике - апел за чување природе и мобилијара

rssBookmark and Share

Ниш 26.04.2019. Јужна Србија Инфо

У сусрет предстојећим ускршњим и првомајским празницима, сва излетишта на подручју Градске општине Пантелеј, почев од простора на Чегру, преко Дабила на путу до најпопуларнијег излетишта на Каменичком вису, спремна су за многобројне излетнике који вишедневни одмор током нерадних дана намеравају да проведу у природи, у најближој околини Ниша.

Фото: ТОН
Фото: ТОН

У складу са прогнозираним временским условима, велики прилив излетника очекује се већ током викенда и ускршњих празника док, већ традиционално на Каменичком вису, највећи број људи окупља „првомајски уранак“, на први дан празника рада.

Поводом очекиваних масовнијих окупљања на овим излетиштима апелује се на одговоран однос излетника према природи и уређеним излетничким просторима. То се првенствено односи на строгу забрану паљења ватре у шуми, с обзиром да постоје предвиђена и уређена места за роштиљање и коришћење ватре у контролисаним условима, као и на обавезу посетилаца да за собом покупе излетнички отпад и одложе у постављене контејнере које ће ЈКП Медијана тих дана интензивније празнити.

У циљу очувања природе и постојећег излетничког мобилијара који су учестало на мети вандала, истовремено ће у дане празника на терену бити присутни општински комунални инспектори и комунална полиција. Поред контролне, улога општинских инспектора биће да излетницима омогуће одлагање отпада поделом врећа за смеће и подстицајним наградама за најактивније излетнике и уједно најагилније чуваре природе. Пригодне награде обезбеђене су у сарадњи са компанијама које ће у дане првомајских празника на излетишту Каменичкји вис имати своје промотивне акције и највреднијим излетницима поделити своје робне поизводе за сваку сакупљену врећу излетничког отпада.

За заинтересоване посетиоце Каменичког виса, на дан 1.маја, Градска општина Пантелеј, као и свих протеклих година, обезбедила је бесплатан превоз до овог популарног излетишта. У складу са устаљеном праксом из претходних година аутобус би превозио излетнике на релацији: полазак са стајалишта код Учитељског дома, са успутним станицама у Јагодин мали и ул.Косовке девојке, преко Виника и села Каменица до паркинга на излетишту Каменички вис, по следећем режиму :

-поласци са стајалишта код Учитељског дома према Каменичком вису, на сваки парни сат, почев од 6,00 до 18,00,

-повратак са Каменичког виса, на сваки непарни сат, почев од 7,00 до 21 сат.


#   Ниш   Ускрс   бесплатан превоз   Каменички вис   комунална полиција   ГО Пантелеј   Празник рада   Градска општина
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима