Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Једини представник у влади са југа Србије Лазар Крстић, поднео је јуче оставку

rssBookmark and Share

13.07.2014. Јужна Србија Ифо

У Образложењу за своју оставку он каже, да је то учинио због неприхватања његових предлога мера реформи од стране прмијера Александра Вучића.

Једини представник у влади са југа Србије Лазар Крстић, поднео је јуче оставку

На конференцији за штампу јуче одржаној у влади Србије, Крстић је навео да је тражио ''немогућ програм'' који се састоји од рестриктивних мера, а које се огледају у смањењу пензија од 20 %, отпуштању 160.000 запослених у јавном сектору и повећању цене електричне енергије за 30 %.

Премијер Вучић, који је присуствовао конференцији за штампу изјавио је да није спреман да прихвати ове предлоге мера, пре свега смањење  пензија и плата "јер би то био удар на живе људе".

Да ли ће Лазар Крстић остати не неком месту саветника у влади Србије остаје да се види, и како кажу и Вучић и Крстић, то није икључено?

Остаје нејасно како неко, као "експерт" и неко ко се не слаже у програму мера може да остане на било ком месту у влади Србије!

Лазар Крстић рођен је у Нишу 1984 године, завршио је Гимназију "Бора Станковић", а први пут је изабран за минстра финансија у августу 2013. у влади Ивице Дачића. На ту функцију реизабран је крајем априла ове године у влади Александра Вучића.


#   Александар Вучић   Бора Станковић   Лазар Крстић   министар   финансије
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима