Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Копнена војска: Тактичка обука у Оклопно - извиђачком батаљону у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 07.11.2023. Јужна Србија Инфо

У оквиру редовног оспособљавања за реализацију наменских задатака, припадници Оклопно-извиђачког батаљона реализују тактичку обуку из шире области обавештајног обезбеђења Копнене војске.

Копнена војска: Тактичка обука у Оклопно - извиђачком батаљону у Нишу

Обука се реализује на вежбовном простору у Нишу и околини са циљем очувања и унапређења оспособљености извиђача за прикупљање обавештајних података и додатног оспособљавања професионалних војника који су у претходном периоду примили дужност у јединици.

Извиђачи у овој фази обуке на терену увежбавају тактичке радње и поступке и употребу опреме за осматрање и прикупљање података, те организовање и извођење извиђачких патрола, препада и заседа. Осим обуке за извиђачке задатке, реализује се и оспособљавање професионалних војника критичних специјалности за правилно и безбедно руковање оклопно-извиђачким аутомобилима и њихову борбену употребу у свим условима.

Стална обука, коју припадници Војске Србије пролазе током целе године, кључна је за очување способности Оклопно-извиђачког батаљона да у различитим тактичким, временским и земљишним условима изврши све наменске задатке и обезбеди поуздане и проверене обавештајне податке, који су од немерљивог значаја за успех операција Војске Србије.


#   Ниш   обука   Копнена војска   Војска Србије
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима