Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Коридор 10 кроз Грделицу, отвара се за саобраћај у суботу

rssBookmark and Share

Грделичка клисура 14.05.2019. Јужна Србија Инфо

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да ће саобраћај на ауто-путу кроз Грделичку клисуру бити пуштен у суботу, 18. маја, чиме се после 30 година практично завршава изградња Коридора 10.

Коридор 10 кроз Грделицу, отвара се за саобраћај у суботу

"У суботу отварамо цео јужни крак Коридора 10, више се неће ићи магистралним путевима, већ искључиво ауто-путем, чиме смо показали да можемо да завршимо један овако велики пројекат. То је велика победа за Србију и победа свих инжењера и радника који су радили на изградњи Коридора 10 и има огроман значај за регионално повезивање Србије”, рекла је Михајловићева за РТС.

Она је нагласила да ће грађани Србије од суботе моћи и изблиза да се увере о каквом грађевинском подвигу је реч кад буду пролазили деоницама кроз Грделичку клисуру.

“На тим деоницама је уграђено 250.000 тона асфалта, склоњено 650.000 кубика камена, изграђена два тунела и 33 моста, укључујући и два највиша моста у Србији, измештане су железничка пруга и речно корито да би се изградио ауто-пут”, додала је она.

 


#   ауто-пут   Зорана Михајловић   Грделичка клисура   Грделица   коридор 10   Министарство грађевинарства
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима