Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Котлови за грејање за 83 домаћинства у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 29.03.2022. Јужна Србија Инфо

На основу другог јавног конкурса, 83 домаћинства из Ниша добила су субвенције за замену ложишта. Укупан износ субвениције коју финансирају град и држава у овом случају јесте око 6 милиона и 649.000 динара. Уговоре о субвенционирању,градјанима је, у Градској кући, уручила градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Котлови за грејање за 83 домаћинства у Нишу

„Ових дана је завршен и трећи позив јер су остала средства. Ускоро ће изаћи  и нова прелиминарна листа, а сада сте могли да конкуришите и за прикључак на Топлану и било је таквих људи. Са овом мером нећемо овде стати.

Министарство енергетике такође расписује један сличан конкурс који ће бити отворен  врло брзо, а детаљне информације  могу се добити у Канцеларији за локални економски развој.Наредне  недеље биће отганизован и један Инфо-дан за све грађане који су заинтересовани  за конкурсе који се односе на енергетску ефикасноснт како би се одлучили да конкуришу. Ко је заинтересован за замену столарије, ко има идеју да постави соларне панеле или да купи топлотне пумпе, може да добије све потребне информације које се тичу документације, а Град ће се постарати да свима изађе у сусрет“, казала је градоначаелница Ниша Драгана Сотировски.

За куповину котлова на гас, определило се 46 домаћинстава,а за куповину котлова на пелет 37 градјана.Просечна висина субвенције по домаћинству била је око 80.000 динара.

Како је преостало још додатних 5,5 милиона динара по пројекту, Градско веће је након добијене сагласности Министарству за заштиту животне средине, донело решење о расписивању и трећег конкурса за замену индивидуалних ложишта који се јуче завршен. Позив је као и претходни био намењен индивидуалним домаћинствима. Грађани су по овом позиву могли да се јаве  за куповину новог котла на пелет или гас или за прикључење на систем даљинског грејања.

Износ субвенција које додељује Град Ниш износи 50 посто инвестиције или максимално до 90.000 са ПДВ-еом за котлове на пелет, 80.000 са ПДВ-еом за котлове на гас и до 200.000 са ПДВ-еом за прикључење на систем даљинског грејања.

Очекује се да инвестиције буду реализоване најкасније до 1.маја текуће године.

 


#   Ниш   субвенције   Драгана Сотировски   грејање   котлови   енергетска ефикасност
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима