Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кризни штаб усвојио нове мере - угоститељски објекти раде до 20 сати, али без музике

rssBookmark and Share

Ниш 21.12.2020. РТС, Јужна Србија Инфо

Тржни центри, услужне делатности, кафићи и ресторани радиће до 20 часова. Мере су орочене до петка и ступају одмах на снагу, одлучио је Кризни штаб.

Фото: РТС screenshot
Фото: РТС screenshot

Нишки епидемиолог Бранислав Тиодоровић рекао је да је седница била озбиљна и тешка и да су донете мере које на снагу ступају одмах и орочене су до петка.

Рад тржних центара, кафића и ресторана, услужних делатности продужава се до 20 часова

"Очигледна је потреба становништа да користи услуге, уз поштовање свих мера. Кафићи и ресторани могу да раде до 20 часова, без коришћења музике у било ком смислу. Уз музику се људи опуштају, не поштују мере и долази до могућности лакшег преношења вируса", истакао је Тиодоровић.

Истакао је да ће установе културе радити до 21 час. 

Додао је да очекује да данас буде одржана седница Владе на којој ће бити донете нове мере.

"Ових пет дана ће нам служити да проценимо и оценимо епидемиолошку ситуацију од које ће зависити да ли ће ове мере бити продужење, продужене, допуњене. То је најважнији показатељ који нам говори, на основу онога што имамо, да је дошло до благог пада број оболелих и заражених", рекао је Тиодоровић.

Прати се епидемиолошка ситуација 

Дошло је до смањења броја првих прегледа у ковид амбулантама на целој територији, рекао је Тиодоровић додајући да ће од епидемијске ситуације зависити даље одлуке у петак. 

"Било би добро да је дошло до већег смањења броја пацијената у ковид болницама, али то очекујемо наредних дана. У Београду, Нишу, Новом Саду и Крагујевцу и даље је највећи притисак на ковид болнице", рекао је Тиодоровић. 

Одговарајући на питање о мерама за Нову годину, рекао је да се о томе интензивно размишља али да то зависи од епидемиолошке ситуације.

Када је реч о кућним тестовима на коронавирус, каже да је то био неспоразум и да није требало да се деси да се ти тестови нађу у слободној продаји. 

"Они који су их купили, нека контактирају лекара или здравственог радника и да буде сигуран не само у резултат већ и у начин како се то користи", истакао је епидемиолог. 


#   Ниш   тржни центар   Бранислав Тиодоровић   угоститељски објекат   радно време   кризни штаб   Коронавирус
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима