Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковац поново под водом

rssBookmark and Share

Лесковац 29.03.2015. Југмедиа, Јужна Србија Инфо

Туловска река, Ветерница и Јужна Морава излиле су на неколико места прошле ноћи и поплавиле стотине хектара поља и десетак кућа, као и једну трафостаницу, коју су целу ноћ бранили ватрогасци.

Лесковац поново под водом

„Вода је у трафостаници била до колена, али смо успели да је испумпамо у да не дозволимо да доспе до уређаја. У противном, пола Лесковца би остало без струје“, причају начелник сектора за ванредне ситуације Миодраг Марјановић и Дејан Цакић, члан Градског већа задужен за ванредне ситуације.

Реч је о трафостаници на регионалном путу Лесковац – Власотинце, код предузећа „Новипром“.

Јужна Морава је у Разгојнском Чифлуку однела седам метара обале и део пута и прети да поплави седам кућа

Ветерница се излила у Богојевцу и поплавила поља, угрожено је неколико кућа.

У Номаници је 40 хектара под водом, у Буниброду је вода ушла у двадесетак дворишта, у Доњој Јајини су се излиле баре па је реална опасност од поплава.

„У Липовици се излио Чекмински канал и поплавио дворишта и подруме тридесетак домаћинстава. Под водом је и стотине хектара плодних њива“, каже Бранислав Станковић, потпредседник месне заједнице.


#   Лесковац   Јужна Морава   Ветерница   Миодраг Марјановић   поплава   водостај   Туловска река   Липовица   без струје   сектор за ванредне ситуације   Дејан Цакић   Бранислав Станковић   месне заједнице
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима