Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мала матура од 18. до 20. јуна

rssBookmark and Share

Ниш 07.06.2018. Белами портал, Јужна Србија Инфо

Ученици осмог разреда основних школа, у Ниши их 2.200, а у Нишавском округу 3.750, завршни испит полагаће 18, 19. и 20. јуна. Првог дана осмаци полажу тест из српског језика, другог дана математику, а трећег дана комбиновани тест.

Фото: Белами
Фото: Белами

Решавање свих тестова почиње у 9 сати и траје два сата, дакле, завршава се у 11. Кандидати који полажу завршни испит морају бар 15 минута раније да буду у матичним школама како би имали довољно времена да заузму своја места  и да буду спремни за почетак рада када им буде саопштен број теста који ће радити.

Прелиминарни резултати завршног испита на нивоу школа биће објављени 22.јуна до 8 сати. Пријем и решавање жалби ученика на тестове трајаће до 25.јуна.

Коначни резултати завршног испита биће објављени  28.јуна до 8 сати.

Осмаци ће листе жељених школа попуњавати 29. и 30.јуна  од 8 до 15 сати у својим матичним школама. Званичне листе жеља биће објављене  5.јула.

У недељу, 8.јула, биће објављен распоред ученика по школама, смеровима и образовним профилима, а ученици ће се у средње школе уписивати 9. и 10.јула од 8 до 15 сати.

Објављивање преосталих слободних места биће 11.јула, а резултати распореда ученика по школама у другом уписномкругу биће истог дана до 20 сати.

Ученици ће се у средње школе у другом кругу уписивати 12.јула од 8 до 15 сати.


#   Ниш   Нишавски округ   Мала матура   основци   Министарство просвете   средње школе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима